Unge naturtalenter

Foto: Sigrunn Sellgren

Her skal den neste Lars Monsen, Cecilies Skog eller Jens Kvernmo skapes!
DNT ung starter opp et eksklusivt tilbud for ungdom mellom 15 og 18 år, Unge Naturtalenter, et lederutviklingsprogram i friluftsliv! 15 ungdom mellom 15 og 18 år fra hele fylket får muligheten til å delta i et årslangt program hvor de lærer om ulike typer friluftsliv og turlederrollen. Prosjektet vektlegger personlig vekst og inspirerer til friluftsaktivitet. Deltakerne går fra scratch til å bli utdannede turledere i DNT's turlederstige, med erfaring fra et bredt spekter av ulikt friluftsliv og opplevelser de vil huske resten av livet. Unge Naturtalenter løpet går over et skoleår og har oppstart høsten 2021 og er gratis for deg som kommer gjennom nåløyet og blir deltaker! Ingen forkunnskaper innen friluftsliv er nødvendig, vi ser etter motivasjon fremfor erfaring. Det er ikke umulig at vi vil kunne finne morgendagens Lars Monsen her!

Bli med på ungenaturtalenter du også!

Hva sitter du igjen med etter Unge Naturtalenter?

  • En rekke flotte naturopplevelser og et hav av friluftsferdigheter
  • Et solid innblikk i allsidig friluftsliv
  • Nye venner for livet
  • Personlig vekst og lederegenskaper
  • Ulike sertifiseringer og kurs innenfor DNT og andre organisasjoner
  • Du er selvstendig og trygg i norsk natur

Ved deltakelse i Unge Naturtalenter får du være med på en rekke samlinger fra september 2021 til august 2022. Samlingene har ulike temaer og legges til helger og ettermiddag/kveldstid i ukedagene. Forventet tidsbruk er ca. 8 helger + 5 kvelder + 5 feriedager i sommerferien.

Kursplanen inneholder alt fra "ferskingkurs" hvor man lærer basisferdigheter som orientering, bål og bekledning, til mer spesialiserte kurs som "grunnkurs havkajakk" hvor man lærer alt som skal til for å ferdes langs kysten i kajakker over flere dager. Vi skal også lære om ferdsel i vinterfjellet og om det å være turleder i DNT.

Målet med Unge Naturtalenter er at du skal åpne øynene for alt friluftslivet og Den Norske Turistforeningen har å by på gjennom et morsomt, spennende og lærerikt opplegg!

Foto: Nils Christian Helset Sellgren, DNTung Trøndelag

Søknadsinformasjon

For å søke opptak til Unge Naturtalenter, må du være bosatt i Trøndelag og være mellom 15 og 18 år gammel. Ingen forkunnskaper innen friluftsliv er nødvendig, vi ser etter motivasjon fremfor erfaring! Vi håper på mange forskjellige søknader, og ønsker å sette sammen en gruppe med mange ulike egenskaper. 

Når du går inn i søknadsskjemaet via den røde knappen under ønsker vi at du får frem hvorfor du søker. Svar på spørsmålene slik at vi får et solid intrykk av deg. Det er også mulig å sende en video-søknad istedenfor/i tillegg! Det du da må gjøre er å lage en film hvor du forteller hvorfor du vil være med i Unge Naturtalenter, last opp til link i OneDrive/dropbox eller lignende og send til hugo.furnes@dnt.no.

Søknadsfristen er 29. august

Kort tid etter søknadsfristen vil vi invitere aktuelle kandidatene til uttakshelg og ferskingkurs i Bymarka. Dette blir helgen 10.-12. september, så hold av helgen med en gang du søker. På kurset lærer man om basisferdigheter i friluftsliv, som bål, orientering, bekledning, pakking, allemannsretten etc. Her blir det også inngående informasjon om Unge Naturtalenter, innhold og forventninger.

Vi vil på uttakshelgen ta inn fler enn det er plass til på prosjektet. Videre etter denne helgen vil de mest aktuelle kandidatene få tilbud om plass i Unge Naturtalenter, og er klare for turer, kurs, samlinger og mye mye moro! De det dessverre ikke er plass til får tilbud om å være med på gratis turlederkurs senere, og får god kjennskap til DNT ung gruppene. Vi har plass til alle :) 

Spørsmål? Ta kontakt med Hugo Furnes på mail, hugo.furnes@dnt.no eller tlf. 414 95 753

Foto: Fredrik A. Kaada

Vi syns det er veldig positivt at Trondhjem Turistforening gjennom sitt program på Unge Naturtalenter i Trøndelag skal stimulere til økt friluftsaktivitet i nærmiljøet og utdanne talenter som kan spre sin kunnskap og inspirere andre unge. Vi heier på unge talenter i Midt-Norge, og bidrar med 50.000 kr i dette prosjektet for at de skal nå sine mål, utaler områdeansvarlig i Samfunnsutbytte, Jeanette Buseth Molnes

Prosjektet unge Naturtalenter i Trondheim, støttes av Trondheim kommune.