TREKANTEN I TROLLHEIMEN

Det er ikke helt uten grunn at “Trekanten”  i Trollheimen, turen mellom Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Jøldalshytta, kan smykke seg med en plass på Turistforeningens liste over de 10 mest populære fjellturene i landet. Trekanten har havnet på samme liste som de kjente turmålene Galdhøpiggen, Besseggen og Preikestolen.

Turen

Første etappe går til Jøldalshytta og er en fin dagstur gjennom de østlige, slakere delene av Trollheimen. Neste dag går vi videre til Trollheimshytta.. Her er det tre alternative merkaruter:  “toppturruta” over Geithetta, "baderuta" gjennom Svartådalen og ekstremruta over Trollhettas tre topper. Turen fra Trollheimshytta tilbake til Gjevilvasshytta over Mellomfjell er en av de mest varierte rutene i Trollheimen med spektakulære utsiktspunkter underveis. Hele turen er godt merket med røde T-er.

Toppturer til Snota og Blåhø

På godværsdager bør du absolutt sette av en ekstra toppturdag for å følge de røde T-ene som gir det et besøk på Snota fra Trollheimshytta. Toppen på 1669 moh. er selve symbolet på Trollheimen. Også en topptur til Blåhø etter merka rute fra Gjevilvasshytta er sterkt å anbefale.

Prøv ”Trekanten” du også – en opplevelse for livet!

Dette får du:

- Frokost: Nistepakke m/varm drikke
- Middag
- Kaffe og kake
- Overnatting
- Dusj  
- Merkede løyper
​​​​​​​- Opplevelser for livet

Detaljert turbeskrivelse for turen med kart og bilder finer du på ut.no.

Les også artikkelen om Trekanten i Trollheimen - Det gylne triangelet

Adkomst

Vi anbefaler at du starter turen fra Gjevilvasshytta der det er bilvei helt fram. Du kan også komme deg dit med kombinasjon av tog til Oppdal og buss til Gjevilvasshytta. Best utgangspunkt for turen får du ved å dra til hytta om ettermiddagen slik at du kan starte på “Trekanten” neste morgen. 


Fellesturer

Dersom du trenger noen å gå sammen med eller et organisert opplegg å bli med på,
kan gå HIT for å se om vi arrangerer en felles-tur for trollheimen-trekanten i nermeste framtid.ANDRE  HYTTE-TIL-HYTTE  TURER  DU  OGSÅ  KAN  LIKE: