Anbefalte  toppturer 

Her har vi satt sammen noen fine toppturer som vi anbefaler. Noen er lagt opp som to-daagersturer hvor du besøker to nabofjell.

​​​​​​​I år kan du velge om du vil forhåndsbestille plass eller komme på drop-in besøk på våre hytter. 


1. Toppturer helt på grensen

2-3 dager: Nedalshytta er en flott base for dagsturer til topper i Sylmassivet. Fra hytta er det merka ruter til både Storsylen og Storsola som er de mest populære toppturmålene fra norsk side.

DAG 1: Storsylen
Storsylen er Sør-Norges høyeste grensefjell og den mest besøkte toppen i Sylan både fra norsk og svensk side. Toppen, som så vidt er norsk, reiser seg majestetisk 1762 meter til vers og er omkranset av høye svenske fjell. Turen er krevende og du må regne med å bruke mellom 8 og 9 timer tur retur i ren gangtid. Du har størst sjanse for å få audiens på toppen fra juli til september.

DAG 2: Storsola
Toppturen til Storsola er kortere enn turen til Storsylen. Toppen er litt lavere, 1711 moh. men utsikten er vel så praktfull, mot resten av Sylmassivet med Storsylen og helt fri mot vest og sør. Storsola utgjør grenserøys 155A på riksgrensa. Fortsetter du videre en knapp kilometer inn på svensk side kommer du til tvillingtoppen Templet, 1728 moh.2. Over Trollheimens tak

2-3 dager: Gjevilvassdalen er omgitt av mektige fjell og det er bare å velge og vrake blant flotte toppturmål. Med Gjevilvasshytta som base har vi valgt ut to godt tilrettelagte turer som på godværsdager byr på storslått utsikt over store deler av Trollheimens eventyrlige fjellverden.

DAG 1: Blåhø
Blåhø er det høyeste fjellet i kjernen av Trollheimen og etter at ruta til toppen ble merket sommeren 2013 er dette blitt en av de mest populære toppturene i Midt-Norge. Fangstgraver og andre kulturminner forteller om bruk av fjellet i tidligere tider. Turen er på 1000 høydemeter og beregnet gangtid er 8-9 timer t/r.

DAG 2: Okla
Selv om det er langt unna kysten byr turen til Okla på en sterk følelse av fjord og fjell. Turen starter på sørsida av Gjevilvatnet og krever derfor egen bil eller bilskyss for å komme seg rundt vannet og fram til starten ved Langoddsetra. Herfra følger vi merka sti opp på det mektige fjellplatået, det er bare den siste korte avstikkeren opp til toppunktet (Høgsnydda) som ikke er rødmerket.3. Fra Gråsjøen til Snota

1 dag: Snota er selve dronninga blant fjelltoppene i Trollheimen og ruver majestetisk 1669 moh. Eggen og stupene vender ned mot Folldalen, dette gir Snota en karakteristisk og lett gjenkjennelig profil.

Noen hevder at toppturen til Snota er en av de fineste i landet. Toppen kan bestiges etter flere ruter. Som dagstur fra Gråsjøen er det 1080 høydemeter som skal bestiges og man må beregne 8-9 timer gangtid tur retur4. To trolske fjell

2-3 dager: Jøldalshytta er fint utgangspunkt for toppturer til de to mektige fjellmassivene Svarthetta og Trollhetta. Følelsen av frihet du kan oppleve når du når til topps og kan nyte den storslåtte utsikten over Trollheimens eventyrlige fjellrike er ubeskrivelig.

DAG 1: Til Svarthetta
Følg stien mot Gjevilvasshytta til Skrikhøa. Ta over Kjølen og opp den sørligste av utløperne mot nordvest opp til topplatået. Gå nordover til varden. Vid utsikt framover Nerskogen og vestover til de indre deler av Trollheimen. Tilbaketuren går nordover ryggen, østover ned i Sandtjønndalen og utfor snøfonna langs bekken fra Sandtjønna. Skrå mot nordøst ned på ruta fra Trollheimshytta.

DAG 2: Til Trollhetta
Følg merkinga opp over Langfjellet og opp til østtoppen. Retur samme vei. Flott utsikt utover dalen på tilbaketuren langs Langfjellkanten.ANDRE  TYPER  TUR  DU  KAN  LIKE:

Her har vi funnet fram til en rekke ulike dagsturer du kan gjøre med ei av turisthyttene som basecamp.

Her finner du turopplegg som tar deg med på fantastiske reiser runt i midt-norges natur i løpet av flere dager, med turisthyttene som start- og slutt-punkt for hver etappe.

Tips til hvordan du kan bruke en av ferieukene dine til å gå en av landets ypperst langturer.