Topptur til Blåhø og Okla

Med utgangspunkt fra Gjevilvasshytta kan du legge ut på vandring i et frodig naturlandskap, preget av spennende geologi og planteliv. Fra Gjevilvasshytta har du anledning til å bestige de sagnomsuste toppene Blåhø og Okla. Vi anbefaler å besøke toppene over to dager.

Dag 1 Topptur til Blåhø

Toppturen til Blåhø er vel 20 km tur/retur etter merket sti. Følg merkinga mot Trollheimshytta til nedre Kamtjern. Området Gjevilvasskammen - Blåhø har et rikt og spennende planteliv. I lia rett før nedre Kamtjern ligger en botanisk hage hvor det er satt navnskilt ved mange fjellplanter. Ta bratt opp fra vatnet og følg merking på innsida av kanten opp den bratte skråninga videre til toppen. Samme vei ned.                          

For mer detaljert rutebeskrivelse med bilder og inntegnet kart besøk ut.no.

Utsikt fra Okla mot Vassenden og Indre Kammen
Utsikt fra Okla mot Vassenden og Indre Kammen

Dag 2 Topptur til Okla

Toppturen til Okla er vel 15 km tur/retur fra Lamgodsetra, etter merket sti. Få båt- eller bilskyss til Langodden på andre sida av vatnet. Følg merkinga mot Bårdsgarden til Okla og følg skilting fram til topp-punktet (Snydda).

For mer detaljert rutebeskrivelse med bilder og inntegnet kart besøk

ut.no

.

Adkomst

Sommerstid er det er bilvei helt fram til hytta. Følg E6 til Oppdal, videre vestover langs rv. 70 til Festa bru der du tar av nordover på bomveg til hytta. Reiser du kollektivt kan du ta tog/buss til Oppdal og taxi videre fra Oppdal til hytta (alt. buss fra Oppdal til Festa bru og til fots (12 km) langs veien herfra).