Sykkelturer

Sykkelturen i Leverdalen byr på seteropplevelser med dyr på beite
Sykkelturen i Leverdalen byr på seteropplevelser med dyr på beite Foto: Jonny Remmereit

Liker du å sykle på fjellveier og i seterdaler? Da kommer du til å elske disse turene. Sykkelturene går i fjellterreng i 700 til 900 meters høyde over havet. Du sykler på grusveier og asfaltert vei i vakre seterdaler og høyfjellsterreng i et fantastisk kulturlandskap.

Før du legger i vei på sykkeltur i fjellheimen er det viktig å sjekke at sykkelen er i orden og at du har det utstyret du trenger for å gjennomføre turen på en trygg og god måte. En god hjelm kan være livreddende hvis du skulle bli utsatt for en ulykke. Bruk også sykkelbriller, det beskytter mot insekter, gir klart syn under ulike forhold, og holder vind unna.

Sjekk lufttrykket i dekkene før du drar og husk å ha pumpe med på turen. Sørg også for å ha med lappesaker i tilfelle du skulle være uheldig å punktere underveis. Og ikke minst viktig; ta med rikelig med mat og drikke, det er drivstoff når du er på sykkeltur.

God tur!Sykkeltur  i  Seterdaler  i  Trollheimen

2 dager: Granasjøen – Leverdalen – Gjevilvasshytta – Granasjøen

Turen egner seg også for barn som er vant med å sykle på tur. Begge dagsetappene er på ca. 40 km.

Start turen fra Granasjøen og følg skiltingen gjennom vakre Leverdalen med sine unike seterstøler og sin praktfulle utsikt. I det man kommer inn på den asfalterte veien på Nerskogen tar man til venstre og sykler over Skardet som ligger like over 900 moh. Så bærer det lett nedover og man tar av til høyre ved Grøtsetra. Snart åpner Gjevillvassdalen seg i all sin prakt og om litt dukker Gjevilvasshytta opp. Dette er en reise på to hjul i to av landets vakreste seterdaler. En tur som kommer til å sette sine spor i et åpent sinn.

Ta bussen til Gjevilvasshytta i sommer!

Les mer om turen på UT.no

Disse sykkelturene går i hovedsak på grusveier 7-900 moh.
Disse sykkelturene går i hovedsak på grusveier 7-900 moh. Foto: Jonny Remmereit


Sykkel- og badetur i Sylan

2 dager: Stugudal – Nedalshytta – Stugudal

Selv om det er bilvei fram til Nedalshytta så kan du parkere bilen i Stugudal denne gangen. Her får du en praktfull sykkeltur langs en 16 km lang grusvei i et høyfjellslandskap. Før du kommer fram til Nedalshytta setter du fra deg sykkelen og tar avstikker til fots oppover langs Geitbekken ved Nordskardsfjellet. Langs hele bekken møter du fantastiske sva som slett ikke er vanlige i trønderske fjell. Her ligger badekulper og rasteplasser som perler på en snor. Dette blir en forfriskende dag i storslått natur. Blir det ikke badevær er det nok av andre spennende turmuligheter. Neste dag kan trygt legges til Nesjøen, et meget godt fiskevann. Her kan du også leie båt og forsøke å lure den ofte så bitevillige røya før du sykler tilbake til Stugudal.

I sommer kan du ta buss til Nedalshytta!

Les mer om turen på UT.no


I Nordskardsfjellet ligger badekulpene som perler på en snor.
I Nordskardsfjellet ligger badekulpene som perler på en snor. Foto: Andreas Wold


ANDRE  TYPER  TUR  DU  KAN  LIKE:

Å gli nesten lydløst bortover en speilblank vannflate i en kano er en spennende opplevelse der du kommer ekstra tett på naturen. Flere av TTs hytter leier ut kano.

Fisking er en hyggelig aktivitet for hele familien, og en viktig del av den norske turtradisjonen.

Allemannsretten gjør at du har lov til å fiske og høste av naturen.

Her har vi funnet fram til en rekke ulike dagsturer du kan gjøre med ei av turisthyttene som basecamp.