Sykkel-  og  fottur  i  Trollheimen

Dette er en variert og opplevelsesrik tur i vakker fjellnatur som passer for både store og små. Vi sykler først langs en gammel setervei inn til trivelige Jøldalshytta. På Jelsetra like ved hytta kan man oppleve tradisjonelt seterliv med geiter og kyr. Neste dag går turen videre på sykkel til foten av Geithetta og videre til fots over fjellet og ned i furuskogen til Trollheimshytta, midt i hjertet av Trollheimen. Tilbaketuren siste dag legger vi gjennom Svartådalen hvor det er fine bademuligheter. Så finner vi igjen syklene og returnerer på to hjul tilbake til parkeringsplassen på Kleva.

Turen

Fra parkeringen er det ca 4 km på sykkel inn til Jøldalshytta. I setersesongen er det dyr og gammeldags seterdrift på Jelsetra som ligger like i nærheten. Produkter som er laget der får du servert på frokostbordet og til middag på Jøldalshytta. Neste dag fortsetter turen på sykkel til foten av Geithetta. Med beina fatt går turen over fjellet og ned i furuskogen til Trollheimshytta. Tilbaketuren går gjennom Svartådalen og retur med sykkel til Jølhaugen

Adkomst

Med bil langs E6 til Berkåk, og deretter Fv 700 til Grindal. Også mulig å kjøre om Orkanger/Å til Grindal. Ta av til Nerskogen og ta av fra Nerskogveien ved skilting til Jøldalshytta. Følg bomvei til p-plass på Kleva. Herfra er det 4 km grusvei inn til Jøldalshytta.

Turbeskrivelse og detaljert kart finner du på www.tt.no

Fellesturer

Dersom du trenger noen å gå sammen med eller et mer organisert opplegg,
kan gå HIT for å se om vi arrangerer denne ruten som en fellestur i nermeste framtid.ANDRE  HYTTE-TIL-HYTTE  TURER  DU  OGSÅ  KAN  LIKE: