Velkommen  på  Rønningen  Gård - Informasjon  til  Barnehager/Skoler

Rønningen Gård er i dag en del av bymarkas mange caféer og har daglig besøk av gjester som benytter den flotte bymarka i Trondheim. Den drives i dag av Trondhjems Turistforening som er en organisasjon som jobber med å tilrettelegge for et aktivt, enkelt og godt friluftstilbud for både medlemmer og ikke medlemmer.

Du som barnehage/skole er selvsagt en del av de vi ønsker å tilrettelegge for og vi jobber hele tiden med å utvide og tilrettelegge tilbudet vårt. For mindre og større grupper som ønsker å besøke Rønningen Gård så har vi utarbeidet noen rutiner som det er ønskelig at alle forholder oss til. Dette for at oppholdet skal bli så optimalt som mulig for alle parter. Dette bidrar til at andre gjester og ansatte får en god opplevelse når det blir mange på Rønningen samtidig.

I dag har Rønningen Gård kapasitet inne på ca. 80 gjester samtidig, disse ønsker vi forbeholdt våre vanlige turgjester som benytter oss på fritiden. Har dere noen spesiell ønsker på dette ber vi om at dere kontakter oss om dette på forhånd, men i hovedsak er disse beregnet for våre vanlig gjester.

Ønsker eleven å handle så er de velkommen til det, men da er det ønskelig at en lærer styrer litt av køa inn slik at det aldri er mer enn ca. 10-15 stk. inn samtidig. Utendørs har vi mange muligheter og det er vel i hovedsak av den grunn også dere som barnehage/skole velger å legge turen opp til oss.

En lavvo med kapasitet på 30 personer sittende og en bålpanne innvendig.
 Tre gapahuker ferdigstilt 2021. De har også kapasitet på 28 hengekøyer samtidig. 
●8 gode bålplasser som er både tryggere og bedre å benytte av større grupper.
●Ved finner man i vedkassene ved lavvo og gapahukene.
På vinterstid vil det være mulig å låne rumpeakebrett når akebakken er brøytet opp.
Helårsvei (vinterbrøytet) vei som gjør det mulig for de som har utfordringer å gå innover eller at dere ønsker å kjøre inn til hytta med utstyr.
Stabburet på Rønningen blir en utlånsbod med diverse utstyr og undervisningsmateriell til bruk for barnehager/skoler. Dette skal være på plass til vintersesongen 2022

Både lavvoen, gapahukene og bålplassene er et tilbud til hele Trondheims befolkning og er med det ikke mulig å booke, så man skal huske å gi plass til så mange som mulig på disse aktivitetene. Husk også å ta en runde rundt på Rønningen etter besøket og rydd litt, det blir alltid litt søppel og rot når mange er samlet samtidig på en plass.

Ønsker man å kjøre innover skal henvendelse av dette meldes til:

idrett-friluftsliv.postmottak@trondheim.kommune.no

Vi ønsker alltid å få beskjed hvis dere som barnehage/skole kommer på besøk. Dette gjør som sagt at både dere og vi får en god opplevelse med å være der sammen😊

Henvendelse på dette meldes enten på vår facbookside: https://www.facebook.com/ttronningengard/

Eller på mail til: ronningen@dnt.no

Velkommen til oss og god tur ut i den fantastiske bymarka vi har i Trondheim

Driftsansvarlig Jesper Jørgensen