Friluftsliv i skolen

Foto: Emma rusdadbakken Hagen

Naturen er en perfekt arena for læring, naturopplevelser og fysisk aktivitet!  Trondhjems Turistforening ønsker styrke friluftslivet i skolehverdagen. Derfor har vi tilrettelagt for skoleturer til fjells og i nærmiljøet, og jobber for å kunne tilby gratis kurs til lærere. 


Foto: Malin Meidal

Ta med klassen på hyttetur! Trondhjems Turistforening har flere hytter som er tulirettelagt for skoleklasser. les mer om skolehyttene her.

Foto: Asgeir Våg

Velkommen til friluftslivarena Rønningen! Et nærmiljøanlegg for alle friluftsinteresserte i Trondheim by som kan by på gapahuker, lavvo, god boltreplass, utlånsbod mm. Les mer om friluftslivarena Rønningne her

Foto: Asgeir Våg

Her har vi samlet aktivitetstips, undervisningsopplegg og nyttige nettsider for deg som ønsker å flytte undervsiningen ut i friluft. Gå til aktivitetsbanken.

Foto: Anne van der Wijst, Trondhjems Turistforening

TT tilbyr kurs i friluftsliv og uteskole for lærere og voksenpersonale i barnehager og SFO. Kursene er praktiske og fulle av ideer til uteaktiviteter.

Les mer om skolekursene og ta kontakt med oss for bestilling

Hver vår inviterer vi landets 8. klassinger på tur! OPPTUR er en nasjonal turdag med flotte naturopplevelser, fysisk aktivitet og sosialt samvær uten fokus på konkurranse.

Mer om OPPTUR

Trenger du gode argumenter for å ta med klassen ut av skolebygningen? Her har vi samlet noen interessante funn fra forskingen på uteskole.