Hvor er din favorittur i Trondheim?

Søbstad gård på Saupstad
Søbstad gård på Saupstad Foto: Anette Solli

TT samarbeider med Trondheim kommune om prosjektet "Nærturer der du bor". 

Mange av oss går tur i nærområdet, og i Trondheim er det flere skjulte "turperler". Å løfte frem disse turrundene, slik at flere kan benytte seg av dem, er hovedmålet i "Nærturer der du bor"-prosjektet. Prosjektet er et samarbeid om skilting og merking av turer mellom Trondheim kommune og TT. Undersøkelser viser at folk gjerne ønsker å være mer aktive, og det er friluftsliv de ønsker å bedrive. Å spre friluftslivsaktiviteter fra fjellet og marka inn i byen, er både helsebringende og tidsbesparende. Kanskje nettopp det vi trenger i en ellers travel hverdag?!

I byen vår har vi et rikt dyre- og fugleliv, vi har flotte friområder og utsikt til både fjord og fjell. En turrunde i nærområdet, vil ofte inneholde - i tillegg til asfaltvei - grøntområde og utsikt. Pluss kanskje et kulturminne eller severdighet?

Ofte vil vi bare ut en snartur for å lufte oss, andre ganger kan det være fint å nyte omgivelsene og turgleden. Uansett tror vi det blir fint å ha en merket og skiltet turrunde i nærheten, kanskje dørstokkmila blir litt kortere?         

Saupstadrunden
Saupstadrunden

Disse 10 turrundene vil bli merket :

1. Midtbyrunden (merket)

2. Forsvarsrunden

3. Strindarunden

4. Ranheimsrunden

5. Havsteinrrunden

6. Nardorunden

7. Saupstadrunden (merket)

8. Uglabekkrunden

9. Søremsrunden

10. Tillerrunden