Hvor er din favorittur i Trondheim?

Søbstad gård på Saupstad
Søbstad gård på Saupstad Foto: Anette Solli

TT samarbeider med Trondheim kommune om prosjektet "Nærturer der du bor". Vi er nå ferdige med Midtbyrunden og Saupstadrunden, ser frem til de andre rundene. Følg med!

Mange av oss går tur i nærområdet, og i Trondheim er det flere skjulte "turperler". Å løfte frem disse turrundene, slik at flere kan benytte seg av dem, er hovedmålet i "Nærturer der du bor"-prosjektet. Prosjektet er et samarbeid om skilting og merking av turer mellom Trondheim kommune og TT. Undersøkelser viser at folk gjerne ønsker å være mer aktive, og det er friluftsliv de ønsker å bedrive. Å spre friluftslivsaktiviteter fra fjellet og marka inn i byen, er både helsebringende og tidsbesparende. Kanskje nettopp det vi trenger i en ellers travel hverdag?!

Turglede og naturopplevelser kan vente rett bak neste sving, det er bare å knyte på skoene og gå RETT UT. I byen vår har vi et rikt dyre- og fugleliv, vi har flotte friområder og utsikt til både fjord og fjell. En turrunde i nærområdet, vil ofte inneholde - i tillegg til asfaltvei - grøntområde og utsikt. Pluss kanskje et kulturminne eller severdighet?

Ofte vil vi bare ut en snartur for å lufte oss, andre ganger kan det være fint å nyte omgivelsene og turgleden. Uansett tror vi det blir fint å ha en merket og skiltet turrunde i nærheten, kanskje dørstokkmila blir litt kortere?         

Saupstadrunden
Saupstadrunden

Disse 10 turrundene vil bli merket :

1. Midtbyrunden (merket)

2. Forsvarsrunden

3. Strindarunden

4. Ranheimsrunden

5. Havsteinrrunden

6. Nardorunden

7. Saupstadrunden (merket)

8. Uglabekkrunden

9. Søremsrunden

10. Tillerrunden

Midtbyrunden er ferdig merket, se den HER


Saupstadrunden er ferdig merket, se den HER