LEGG  PÅSKa  TIL  EI  BETJENT  TURISTHYTTE

I påskesesongen er turisthyttene i Trollheimen og Sylan betjente og klargjorte for å ta i mot deg som gjest, enten du går lengre skiturer fra hytte til hytte eller ønsker å bo fast på ei hytte og gå dagsturer i området. En del av hyttene tilbyr også servering til gjester som kommer innom på dagsbesøk.BETJENTE  HYTTER  I  TROLLHEIMEN

Gjevilvasshytta  (710 moh.)

Betjent sesong: 12.4. - 22.4.
Telefon i sesongen: 932 45 146
E-post: gjevilvasshytta@tt.no

Gjevilvasshytta ligger sørøst i Trollheimen og er ei praktfull fredet turisthytte fra 1819. Dette er landets eldste bygning som i dag er i bruk som turisthytte, med tømmer helt tilbake fra 1739.

Adkomst vinter: Tog eller buss til Oppdal og taxi til Osen ved Gjevilvatnet. Med egen bil følg E6 til Oppdal, Fv 70 til Festa bru og ta til høyre (nordover) og følg bomvei til Osen ved Gjevilvatnet. Herfra er det 9 km etter oppkjørte skispor inn til hytta.

Jøldalshytta  (740 moh.)

Betjent sesong: 5. 4. - 22.4.
Telefon i sesongen: 916 50 660
E-post: joldalshytta@tt.no

Jøldalshytta ligger i den nordøstlige delen av Trollheimen. Dette er ei stor og familievennlig hytte, påbygd og omfattende restaurert i 2005. Utenom betjent sesong er hytta selvbetjent og utstyrt med DNTs standardlås.

Adkomst vinter: Buss fra Trondheim til Grindal eller med bil langs E6 til Berkåk og Fv 700 til Grindal. Også mulig å kjøre om Orkanger/Å til Grindal. Ta av til Nerskogen og sving av fra Nerskogveien når du møter skilting til Jøldalshytta. Parkering på Vaulan. Herfra er det 9 km å gå på ski inn til hytta.

Trollheimshytta  (540 moh.)

Betjent sesong: 12.4. - 22.4.
Telefon i sesongen: 73 51 52 75
E-post: trollheimshytta@tt.no

Trollheimshytta ligger midt i hjertet av Trollheimen og utgjør et viktig knutepunkt i dette fantastiske fjellområdet. Den eldste delen av Trollheimshytta er over 100 år gammel.

Adkomst vinter: Buss fra Trondheim mot Surnadal. Gå av ved Kvammen, drosje mot Gråsjøen. Alt. bil etter Rv 65, ta av ved Kvammen (ved kommunegrensa mellom Rindal og Surnadal) hvor det er skiltet til Folldalen og videre mot Gråsjøen. Det er brøytet nesten helt fram til Gråsjøen. Herfra er det ca 20 km skitur til hytta

INSTAGRAMBETJENTE  HYTTER  I  SYLAN

Schulzhytta  (574 moh.)

Betjent sesong: 12.4. – 22.4.
Telefon i sesongen: 926 03 333
E-post: schulzhytta@tt.no

Schulzhytta ligger midt i Roltdalen og Skarvan nasjonalpark i den vestlige delen av Sylan.
Området byr på fine turmål som Skarvan og Fongen.

Adkomst vinter: Delvis oppkjørte spor fra Vekta i Selbu (19 km), staket vintertrasé fra Evjegjerdet i Selbu (27 km), Græsli i Tydal (23 km) og Bjørneggen i Meråker (20 km).

Storerikvollen  (769 moh.)

Betjent sesong: 29.3. - 22.4.
Telefon i sesongen: 916 50 664
E-post: storerikvollen@tt.no

Storerikvollen ligger fritt til på nordsida av Esandsjøen med panoramautsikt mot det mektige Sylmassivet. Hyttas praktfulle beliggenhet og særpregete arkitektur gjør den til en favoritt blant mange fjellturister. Det åpne landskapet rundt hytta inviterer til fine dagsturer til Blåhåmmåren, Blåkkåkleppen og Øyfjellet eller til isfiske på Esandsjøen.

Adkomst vinter: Bil eller buss via Værnes/Hell, Rv 705 Ås i Tydal. Ca. 20 km skitur til hytta.


«DROP IN»

Du trenger ikke å bestille plass på forhånd. Alle som kommer til ei betjent turisthytte er garantert å få en plass å sove.

BOOKING

Et begrenset antall senge-plasser kan forhåndsbestilles om man ønsker det.

DAGSERVERING

Storerikvollen, Nedalshytta, Gjevilvasshytta og Jøldals-hytta har dagservering alle dager fra kl 12-16 i betjent sesong.  Kaffe og kake.

Nedalshytta  (785 moh.)

Betjent sesong: 12.4. – 22.4.
Telefon i sesongen: 953 64 603
E-post: nedalshytta@tt.no

Nedalshytta ligger som hovedinnfallsport til Sylan fra norsk side med Storerikvollen, Sylstationen og Helagsstugorna som nabohytter.

Adkomst vinter: Bil eller buss via Værnes/Hell, Rv 705 til Stugudal. Ca. 17 km skitur til hytta.

Oppkjørte skispor til Nedalshytta i påska: I perioden hytta er betjent blir det kjørt skispor hver dag før kl. 10:00 fra Stugudal.ANDRE  TYPER  TUR  DU  KAN  LIKE:

Vi har funnet fram til fire fine turer du kan gå på vei til ei av turisthyttene, med forslag til hva å gjøre mens du er der.

Opplegg som tar deg med på fantastiske turer rundt i Midt-Norges natur i løpet av flere dager, med turisthyttene som start- og slutt-punkt for hver etappe.