Topptur  til  Blåhø  og  Okla

Gjevilvassdalen er omgitt av mektige fjell og det er bare å velge og vrake blant flotte toppturmål. Med Gjevilvasshytta som base har vi valgt ut to godt tilrettelagte turer som på godværsdager byr på storslått utsikt over store deler av Trollheimens eventyrlige fjellverden.


DAG 1: BLÅHØ

1000 høydemeter, beregnet gangtid er 8-9 timer t/r.
Blåhø er det høyeste fjellet i kjernen av Trollheimen og etter at ruta til toppen ble merket sommeren 2013 er dette blitt en av de mest populære toppturene i Midt-Norge.

Området Gjevilvasskammen - Blåhø har et rikt og spennende planteliv. I lia rett før nedre Kamtjern ligger en botanisk hage hvor det er satt navnskilt ved mange fjellplanter. Fangstgraver og andre kulturminner forteller om bruk av fjellet i tidligere tider.

Ta bratt opp fra vatnet og følg merking på innsida av kanten opp den bratte skråninga videre til toppen. Samme vei ned.            

For mer detaljert rutebeskrivelse med bilder og inntegnet kart besøk ut.no.DAG 2: OKLA

15 km tur/retur fra Lamgodsetra
Selv om det er langt unna kysten byr turen til Okla på en sterk følelse av fjord og fjell. Turen starter på sørsida av Gjevilvatnet og krever derfor egen bil eller bilskyss for å komme seg rundt vannet og fram til starten ved Langoddsetra. Herfra følger vi merka sti opp på det mektige fjellplatået, det er bare den siste korte avstikkeren opp til toppunktet (Høgsnydda) som ikke er rødmerket.

For mer detaljert rutebeskrivelse med bilder og inntegnet kart besøk ut.no.


ADKOMST

Sommerstid er det er bilvei helt fram til hytta. Følg E6 til Oppdal, videre vestover langs rv. 70 til Festa bru der du tar av nordover på bomveg til hytta. Reiser du kollektivt kan du ta tog/buss til Oppdal og taxi videre fra Oppdal til hytta (alt. buss fra Oppdal til Festa bru og til fots (12 km) langs veien herfra).ANDRE  TOPPTURER  DU  OGSÅ  KAN  LIKE: