TTs historie

Den 21. november 1887 utgikk en Innbydelse til opprettelse av en turistforening for Trondhjem og omegn . Dette førte til at Trondhjems Turistforening ble stiftet den 16. desember i 1887, med Carl Schulz som dens første leder. Dette gjør Trondhjems Turistforening til en av de eldste turistforeningene i landet. Siden den gang har turistforeningen vokst meget og vi er idag over 21.000 medlemmer. Medlemmene disponerer 14 ordinære hytter og vandrere kan benytte seg av milevis med merkede løyper, både sommer og vinter.

Med en historie inn i det forrige århundre skulle det være lett å skrive noen ord om turistforeningen. I over hundre år har frivillige gitt av sin tid til foreningens arbeid. I over hundre år har vandrere nydt godt av det arbeidet som er gjort. 

I over hundre år har vandrere nydt godt av det arbeidet som er gjort. I over hundre år har turistforeningen vokst og blitt det den er idag. Det er nettopp dette mangfoldet som gjør en slik oppgave nær umulig.

Den beste kilden for å lære om foreningens historie er i TTs årbøker.

Her finner du digitaliserte utgaver av TTs årbøker.

I boka "Den lange turen", av Per Christiansen, kan du les om foreningens første 125 år.

I boka "Fjellets arvesølv", av Karl H. Brox, kan du lese om historien til TTs turisthytter og kvarterer opp gjennom tidene.

Her gir vi deg noen hovedpunkter fra TTs mange begivenheter.