6  topprangerte  hytte-til-hytte  turer

Fjellturer er noe av den mest voksende fritidsaktiviteten for tiden. Her har vi funnet fram til hytte- til-hyttte turer som vi garanterer vil gi deg minner for livet.  

På grunn av smitteverntiltak må du i år forhåndsbestille plass på hytta. Les mer om nye regler for hyttebesøk.

Booking og sjekk om det er ledig plass her


1. Trekanten i Trollheimen

“Trekanten” i Trollheimen er på Turistforeningens liste over de ti mest populære fjellturene i landet i celebert selskap med nasjonale ikoner som Galdhøpiggen, Besseggen og Preikestolen. Turen mellom Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Jøldalshytta går i et av Midt-Norges vakreste fjellområder med frodige seterdaler og sagnomsuste topper. Les mer om Trekanten her.
Sjekk om det er ledig plass ogbestill hele turen her.Nedalshytta ligger fint til innunder Sylmassivet
Nedalshytta ligger fint til innunder Sylmassivet Foto: Jonny Remmereit

2.Fottur og båttur

Har du ikke allerede oppdaget Sylans mange kvaliteter er dette en tur vi vil anbefale! Du drar opp med bussen til Nedalshytta på fredag. Lørdag går du ut fra Nedalshytta og gjennom sherpatrappene og videre langs det mektige Sylmassivet til Storerikvollen turisthytte. Nest dag tar du båtruta på Nesjøen og får oppleve mye fra tidligere tiders aktiviteter i området.

Kveldslys over Sylmassivet
Kveldslys over Sylmassivet Foto: Geir Horndalen


3. Ramfjellet rundt

Denne trivelige trekantturen fører oss til hjertet av Roltdalen og Skarvan nasjonalpark som ligger i et stort uberørt skog- og fjellområde. Med start og avslutning på Bjørneggen i Meråker legger vi opp til en lettgått tur gjennom et variert og vakkert landskap hvor du kan oppleve nasjonalparkens kulturarv og nyte den gode atmosfæren på Schulzhytta og Ramsjøhytta.4. Vest-Trollheimen

Opplev norsk natur på sitt vakreste! Turen mellom fjellgårdene Bårdsgården og Kårvatn og videre til Innerdalen går ikke over topper og rygger, men omgivelsene er storslåtte. Utsikten fra Bjøråskaret mot Innerdalen og Innerdalsfjellene er noe av det vakreste du kan oppleve i Midt-Norge. Vi anbefaler å gå denne trekantturen fra Bårdsgarden, men du kan også velge å starte turen fra Kårvatn eller Innerdalen.5. Sykkel- og fottur i Trollheimen

Dette er en variert og opplevelsesrik tur i vakker fjellnatur som passer for både store og små. Vi sykler først langs en gammel setervei inn til trivelige Jøldalshytta. På Jelsetra like ved hytta kan man oppleve tradisjonelt seterliv med geiter og kyr. Neste dag går turen videre på sykkel til foten av Geithetta og videre til fots over fjellet og ned i furuskogen til Trollheimshytta, midt i hjertet av Trollheimen. Tilbaketuren siste dag legger vi gjennom Svartådalen hvor det er fine bademuligheter. Så finner vi igjen syklene og returnerer på to hjul tilbake til parkeringsplassen på Kleva.6. Rundtur i Barnas Naturverden

Barnas Naturverden er et spennende fjellområde med korte og barnevennlige dagsetapper mellom tre eventyrhytter. Her kan familien ferdes sammen og garantert få opplevelser som vil gjøre et sterkt inntrykk på åpne barnesinn.

På Heverfallssetra kan barna oppleve dyr og tradisjonelt seterliv før turen går til fjells etter godt merka stier mellom tre ubetjente hytter. Hyttene er rekonstruksjoner etter gamle sælehus som pilegrimene brukte til overnatting på vei til Nidaros. Hyttene står ulåst og har enkel standard med åpne ildsted, ljore i taket og liggebenker til å sove på. Dette åpner for innlevelse i en spennende periode i Norges historie som gjør at oppholdet på hyttene får en ekstra dimensjon. 

Om du ønsker å vite om flere turer og opplegg som kan passe for barn og familier, sjekk ut  Barnas Favorittturer.ANDRE  TYPER  TUR  DU  KAN  LIKE:

Her har vi funnet fram til en rekke ulike dagsturer du kan gjøre med ei av turisthyttene som basecamp.

Vi har satt sammen forslag på 4 turer som tar deg med til toppen av et par nærliggende fjell om gangen. Enten som en dagstur eller en 2-3 dagers utflutkt.

Tips til hvordan du kan bruke en av ferieukene dine til å gå en av landets ypperst langturer.