Unn  deg  en  Fjellferie  i  år

Stadig flere velger å legge ei av ferieukene i fjellet. Velg deg en tur på denne lista og vi garanterer en opplevelse for livet.
​​​​​​​
På grunn av smitteverntiltak må du i år forhåndsbestille plass på hytta. Les mer om nye regler for hyttebesøk.

Booking og sjekk om det er ledig plass her


På tur langs Norge på tvers
På tur langs Norge på tvers Foto: Foto: Marius Dalseg Sætre

1. Norge på Tvers

Sylan byr på en ekspedisjonsopplevelse ingen andre fjellområder kan skilte med. Du kan krysse Norge på tvers langs 63º nord, helt fra fjorden i Stjørdal og ende opp ved svenskegrensen i Tydal. Den offisielle Norge på tvers-turen følger turistforeningens merkede ruter og du overnatter på betjente og selvbetjente hytter. En krevende tur, men du slipper å bære telt, sovepose og mat.

Dagsetappene er slik:

Dag 1: Stjørdal – Kvitfjellhytta, 31 km

Dag 2: Kvitfjellhytta – Prestøyhytta, 12 km

Dag 3: Prestøyhytta – Schulzhytta, 16 km

Dag 4: Schulzhytta – Ramsjøhytta, 16 km

Dag 5: Ramsjøhytta – Storerikvollen, 18 km

Dag 6: Storerikvollen – Nedalshytta, 22 km

Dag 7: Nedalshytta – Svenskegrensa/mål

og ev. Stugudal, 5 km (23 km)

Turen kan også gås motsatt vei; fra fjell til fjord.

Detaljerte dagsbeskrivelser finner du på: www.norgepatvers.no2. SignaTUR Trollheimen

Blant tusser og troll i den trønderske fjellheimen er det skjult en skatt av en tur. I syv magiske dager og netter kan du vandre langt, langt og lengre enn langt gjennom frodige skoger og lune daler, besøke ærverdige turisthytter, og få naturopplevelser for livet.

SignaTUR Trollheimen byr på det ene vakre postkortmotivet etter det andre. Du får oppleve Gjevilvassdalen, Innerdalen, Storlidalen, Jøldalen og Folldalen som av mange fjellvandrere er utpekt som noen av Norges vakreste seterdaler. I tillegg byr SignaTUR Trollheimen på spektakulære omgivelser og muligheter for å bestige både Snota, Innerdalstårnet og Blåhø.

Som om dette ikke er nok, så byr turen på overnattinger på turistforenings kvarterer på fjellgårder og eventyrhytter som alle ble bygd på 1800 tallet. Ikke rart at NRKs "Ut i naturen" har laget en rekke TV-program fra denne frodige fjellheimen. SignaTUR Trollheimen garanterer en opplevelse for livet.


Dag 1: Gjevilvasshytta til Jøldalshytta

Dag 2: Jøldalshytta til Trollheimshytta

Dag 3: Trollheimshytta til Fjellgården Kårvatn

Dag 4: Kårvatn til Innerdalen

Dag 5: Innerdalen til Fjellgården Bårdsgarden

Dag 6: Bårdsgarebde – Vassendsetra

Dag 7: Vassendsetra – Gjevilvasshytta

3. Fjellferien barna vil elske

Med Storerikvollen turisthytte i Sylan som base blir dette ei uke med fine turer som gir minner for liver både for liten og stor. Her har vi funnet fram til ulike turer som et på barnas premisser. Under finner du programmet vi anbefaler. Alt er tilrettelagt på hytta og dere gjennomfører turene på egen hånd. Vertinna er behjelpelig med veiledning før hver turdag. Vi garanterer ei uke med minner for livet.

Adkomst:  Med bil eller buss til Ås i Tydal. Videre med bil eller taxi langs bomveg til P-plassen, Sankåvollen/Sjursvollen, derfra 4 km langs traktorvei eller sti inn til hytta.


Dag 1: Tur til Storerikvollen. Fra Sankåvolen p-plass er det en fin fottur ( Også mulig å sykle) på 5 km etter grusvei inn til hytta.

Dag 2: Fiske- og badetur til hengebrua nord i Djupholmvika. 3km en vei (følg stien retning Nedalshytta). Fiskestenger kan lånes på Storerikvollen.

Dag 3: Topptur til monstervardene på Blåkåkleppen rett nord for Storerikvollen. 1,5 km og 140 høydemeter unna hytta.

Dag 4: Stranddag. Det er fantastiske muligheter til å nyte strandlivet rett sør for Storerikvollen ved Esandsjøens bredder. Sandstrand og storslått utsikt mot Sylmasivet.

Dag 5: Dagstur til svenskegrensen. Følg stien retning Blähammarns fjällstation. Etter 8 km har du muligheten til å stå med ett bein i Norge og ett i Sverrige.

Dag 6: Kanotur på Essandsjøen. Alle som bor minimum 4 døgn på Storerikvollen kan låne kakno gratis 1 dag.

Dag 7: Tur fra Storerikvollen etter grusvei til Sankåvolen p-plass. Hjemreise.Foto: Ivar Aandahl
Foto: Malin Meidal


ANDRE  TYPER  TUR  DU  KAN  LIKE:

Her har vi funnet fram til en rekke ulike dagsturer du kan gjøre med ei av turisthyttene som basecamp.

Vi har satt sammen forslag på 4 turer som tar deg med til toppen av et par nærliggende fjell om gangen. Enten som en dagstur eller en 2-3 dagers utflutkt.

Her finner du turopplegg som tar deg med på fantastiske reiser runt i midt-norges natur i løpet av flere dager, med turisthyttene som start- og slutt-punkt for hver etappe.