Fisketurer

Vassendsetra er et fint utgangspunkt for fisktur i Hyttdalen
Vassendsetra er et fint utgangspunkt for fisktur i Hyttdalen Foto: Stig Bakke

Fisking er en hyggelig aktivitet for hele familien, og en viktig del av den norske turtradisjonen. Allemannsretten gjør at du har lov til å fiske og høste av naturen, men det er noen regler. En viktig ting å vite er at barn under 16 år har rett til å fiske gratis i ferskvann i perioden 1. januar til 20. august.

Hvis man fisker på et sted hvor man normalt må ha fiskekort, har altså barn under 16 år rett til gratis fiskekort hele sommeren fram til 20. august. Dette gjelder for fiske med fiskestang og håndsnøre. Men ingen regel uten unntak: Barn har ikke gratis fiske av laks, sjøørret og sjørøye i vassdrag. Her må også disse ha fiskekort. Fram til de er 18 år trenger de kun det lokale fiskekortet. Er man over 18 år må man betale «Fiskeravgift» i tillegg til fiskekortet.

Voksne som skal fiske i ferskvann må ha tillatelse til dette av de som eier fiskevannet. Dette får du ved å kjøpe et fiskekort for området du skal fiske i. På nettstedet www.inatur.no kan du kjøpe fiskekort for mange steder i Norge. På mange steder kan man også kjøpe fiskekort på den lokale sportsbutikken, bensinstasjonen, campingplassen og lignende.Fisking i Hyttdalen

Med utgangspunkt fra Vassendsetra i Trollheimen følges merket sti mot Trollheimshytta med Håmannshytten og Indre Gjevillvasskamban som mektige tilskuere. Når man kommer opp den første bakken ligger det etter hvert tre fine små vatn på rad med flere sandstrender. Her står ørreten og venter på å bli fisket, og man er nesten garantert fiskelykke! Følg samme rute tilbake til Vassendsetra. Turen er ca. 3,5 km en vei.


Fisking i Ramsjøen

Ramsjøen i Sylan er et stort og godt fiskevann. Her ligger Ramsjøhytta åpent til like ved vannet, med fjellmassivet Fongen ruvende på motsatt side. Det er vanskelig å tenke seg mer storslåtte omgivelser å søke fiskelykken i. Ramsjøhytta vil ha en hyttevert i sommersesongen som kan bistå med råd og tips. Du får kjøpt fiskekort på hytta.


Fisketur i Roltdalen

Mari Nygård, vertinna på Schulzhytta, har en hemmelighet hun ønsker å dele. Ikke langt fra hytta ligger noen idylliske gode fiskevann som perler på en snor nedover mot Store Kværnfjellvatnet. Det er hit til Nauttjønnin Mari drar når hun en sjelden gang har fri og vil fange en sprelsk fjellørret som hun kan frese i panna. Fra Schulzhytta følger man merkingen mot Mannseterbakken i ca 4 km, stort sett på myr fram til Nauttjønnin som ligger mellom Nautfjellet og Sprøyten. Turen tar rundt 1,5 time en vei. Et utmerket alternativ er å legge turen over Sprøyten (948 moh.) som har flott utsyn. Det tar ikke mye lenger tid og man slipper å tråkke i myr.


Sandåtjønnbua

En tur til Sandåtjønnbua i Storlidalen gir deg mulighet til å kombinere fisking i Såndåtjønna, Gravbekktjønna og Grynningdalsvatna med topptur til Kråkvasstind (1700 moh.). Transport til Sandøysetra kan gjøres med sykkel eller bil. Følg stien langs Sandåa helt fram til tjønna og bua (ca 5 km å gå).

Ta kontakt med fjellgården Bårdsgarden i Storlidalen og spør vertskapet hvor du skal henvende deg for å leie hytta: e-post: baardsgarden@baardsgarden.no eller tlf. 976 52 02.ANDRE  TYPER  TUR  DU  KAN  LIKE:

Liker du å sykle på fjellveier og i seterdaler? Da kommer du til å elske disse turene.

Du sykler på grusveier og asfaltert vei i vakre seterdaler og høyfjellsterreng i et fantastisk kulturlandskap.

Å gli nesten lydløst bortover en speilblank vannflate i en kano er en spennende opplevelse der du kommer ekstra tett på naturen. Flere av TTs hytter leier ut kano.

Vi har satt sammen forslag på 4 turer som tar deg med til toppen av et par nærliggende fjell om gangen. Enten som en dagstur eller en 2-3 dagers utflutkt.