barnas naturverden

Barnas Naturverden er et spennende fjellområde lengst øst i Trollheimen hvor rutene mellom turisthyttene er tilpasset barneføttene. Turen går mellom tre ubetjente hytter som er rekonstruksjoner av sælehus fra tidlig middelalder. Slike hus ble brukt til overnatting av pilegrimer på vei mot Nidaros.

Turen

Vi starter turen fra idylliske Heverfallsetra. I setersesongen er det all grunn til å sette av tid til et besøk på setra. Her er det tradisjonell seterdrift med vaskeekte budeie som serverer vafler og rømme av ypperste kvalitet. For barna vil det være spennende å oppleve kyr, sauer, gris og andre dyr før ferden går til fjells.

Fra Heverfallsetra går rundturen mellom de tre tømmerhyttene som ligger ved Hevertjønna, Ramsjøen og Damtjønna. Hyttene har åpent ildsted, ljore i taket og liggebenker rundt. Dette gir en særegen stemning inne i hyttene som garantert vil gjøre et sterkt inntrykk på et åpent barnesinn. Dagsetappene mellom hyttene er tilpasset barneføttene og er 4-8 km. Du trenger å ta med mat, liggeunderlag og sovepose.

Adkomst

Med bil langs E6 til Ulsberg. Ta av ved Kløftsbrua mot Sundset og videre til Heverfallsetra.

Foto: Ingvill Remmereit