Ta bussen til fjells - få gavekort

TT ønsker at enda flere skal dra kollektivt til fjells. Nå får gjester som tar buss til Nedalshytta og Gjevilvasshytta gavekortet Grønt kort. Gavekortet gis til alle overnattende gjester som kommer med offentlig transport til DNT-hyttene i sommer.  Gavekortet er på 100 kroner, og kan brukes på mat, alkoholfri drikke og aktiviteter på hytta. 

- Vi lanserer Grønt kort for å gjøre det lettere for folk å komme seg ut på tur og enkelt å reise miljøvennlig. En stor andel av medlemmene våre ønsker å ta klimasmarte valg, og dette er med å legge til rett for de gode valgene. Forhåpentligvis vil det inspirere enda flere til å ta bussen til fjells, sier daglig leder i TT, Frode Støre Bergrem.

Et grønnere friluftsliv

Gavekortet er på 100 kroner, og kan brukes på mat, alkoholfri drikke og aktiviteter på hytta. Det kan også brukes til utstyrsutleie på hyttene. I bytte med bussbilletten får gjesten gavekortet i resepsjonen på Gjevilvasshytta eller Nedalshytta.

- Bak dette ligger utfordringen med at rundt 75% av utslippene knyttet til friluftslivet stammer fra transporten. Ved å reise kollektivt kutter en utslippene betraktelig. Og dette er i tillegg et supert tilbud for alle som ikke har egen bil. Nå kan ogse de komme seg til fjells på en enkel måte og oppleve naturen her, sier Bergrem.

Les mer om Grønt Kort


Kollektiv transport til Nedalshytta og magiske Sylan i Tydal

Reis mellom Trondheim og Nedalshytta i sommer. Med linje 430 tar AtB deg til og fra Trondheim til Væktarstua i Tydal, og videre til Nedalshytta. Dette passer ypperlig for deg som ønsker å utforske vakre Sylan, gå toppturer, retur etter Norge på tvers-turen eller nyte naturen og Nedalshytta sammen med familien. 

Transporttilbudet med AtB går hver fredag fra Væktarstua til Nedalshytta og retur hver søndag i perioden 27. juni til 11. september 2022, og koster det samme som en bussbillett. Husk å bestille transporten mellom Vækterstua og Nedalshytta på nettet. Rutetider og bestillingsinformasjon finner du på www.atb.no/tydal.

Info om bussen fra Væktarstua til Nedalshytta finner du HER.

Kollektiv transport til Gjevilvasshytta og eventyriket Trollheimen

AtBs linje 580 tar deg fra Oppdal skysstasjon til Gjevilvasshytta hver torsdag og søndag i perioden 27. juni til 11. september 2022. Gjevilvasshytta er åpen og betjent i hele perioden. Korrespondanse med buss fra Trondheim, linje 480, gir deg en enkel og sømløs reise. Reisen kan også kombineres med tog fra Oslo eller FRAM Ekspress fra Møre og Romsdal.

På disse turene kan du ta bussen til fjells

Sorsylen ruver godt i landskapet her med sine 1762 moh
Sorsylen ruver godt i landskapet her med sine 1762 moh Foto: Jonny Remmereit/TT
Første etappe av Trekanten i Trollheimen mellom Gjevilvasshytta og Trollheimen.
Første etappe av Trekanten i Trollheimen mellom Gjevilvasshytta og Trollheimen. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Jonny Remmereit 5. juli 2022