Gi  barna  opplevelser  de  vil  huske  resten  av  livet

Foto: Maria Holo Leikarnes

Vi funnet fram til de mest barnevennlige fjellturene i Sylan og Trollheimen. Turene byr på opplevelser som garantert vil gjøre et uslettelig inntrykk på åpne barnesinn; eventyrlige fjell, bading, sykling, turisthytter, dyr, seterliv, kanoturer, fisking og mye mer. Prøv en av disse utvalgte turene i sommer!


SYKKELTUR OG «MONSTERVARDER» I SYLAN  (2 dager)

Denne turen byr på spennende sykling etter grusveg fram til Storerikvollen. Vi anbefaler å parkere på P-plassen i Nøstervika ved Nesjøen. Dette gir sykkelturen en bedre opplevelse og passe lengde. Herfra sykler du tilbake noen km og tar av til høyre (N/Ø) mot Sankåvika og videre i slakt terreng til Storerikvollen.  Neste dag kan du legge inne en tur oppom Remskleppen å titte på «Monstervardene». Spennende og artig.

Foto: Jonny Remmereit

SYKKEL- OG BADETUR I SYLAN  (2-3 dager)

Stugudal – Nedalshytta - Stugudal

Selv om det er bilveg fram til Nedalshytta så skal man parkere bilen i Stugudal denne gangen. Her får du en praktfull sykkeltur langs en 16 km lang grusveg. Før du kommer fram til Nedalshytta tar du beina fatt oppover langs Geitbekken ved Nordskardsfjellet. Langs hele bekken møter du fantastiske sva som slett ikke er vanlige i trønderske fjell. Her ligger badekulper og fine rasteplasser som perler på en snor. Dette blir en forfriskende våt dag i storslått natur. Blir det ikke badevær er det nok av andre spennende turmuligheter. Neste dag kan trygt legges til Nesjøen, et meget godt fiskevann. Her kan man også leie kano og prøve fiskelykken etter den ofte så bitevillig røya, før man sykler tilbake til Stugudal.

Adkomst: Bil til Røros eller Stjørdal og videre til Stugudal.

Foto: Maria Holo Leikarnes

RUNDTUR I BARNAS NATURVERDEN  (3 dager)

Heverfallsetra – Hevertjønna – Damtjønna – Heverfallsetra

Barnas Naturverden ligger i Rennebu kommune, 85 km sør for Trondheim. Området som ligger øst i Trollheimen har tre sælehus som gir ly for natta og åpner også for innlevelse i en spennende del av norsk historie. Sælehusene er rekonstruksjoner av tømmerhus fra tidlig middelalder. Slike hus ble brukt til overnatting av pilegrimer på veg mot Nidaros. I dag fremstår husene som ubetjente turisthytter.  Sælehuset har åpent ildsted, ljore i taket og liggebenker rundt. Hyttene ligger ved Damtjønna, Hevertjønna og Ramssjøen hvor det også er godt fiske.  Dagsetappene mellom hyttene er tilpasset barneføttene og er 4-8 km. Du trenger å ta med mat, liggeunderlag og sovepose.

Adkomst: Med bil langs E6 til Ulsberg. Ta av ved Kløftsbrua mot Sundset og videre til Heverfallsetra.

Foto: Bent Lindsetmo

SYKKEL- OG FOTTUR MED SETERLIV I TROLLHEIMEN  (3 dager)

Jøldalshytta – Trollheimshytta - Jøldalshytta

Her er turen for deg som vil kombinere en sykkeltur med en fottur. Fra Jølhaugen sykler du langs en gammel seterveg inn til Jøldalshytta. I setersesongen er det dyr og gammeldags seterdrift på nabosetra. Produkter som er laget der får du servert på frokostbordet og til middag på Jøldalshytta. Neste dag med sykkel til foten av Geithetta. Med beina fatt går turen over fjellet og ned i furuskogen til Trollheimshytta. Tilbaketuren går gjennom Svartådalen og retur med sykkel til Jølhaugen.

Adkomst: Med bil langs E6 til Rennebu, videre til Kleva P-plass ved Jølhaugen.

Foto: Tinde Vowa

KANO  OG  FISKE

Bo fast på Nedalshytta eller Jøldalshytta og utforsk de spennende mulighetene som er rundt disse praktfulle hyttene. Her kan du leie kano og låne fiskeutstyr. Det er også flotte turmål i området rundt hyttene.

Adkomst til Jøldalshytta: Med bil langs E6 til Rennebu, videre til Kleva P-plass ved Jølhaugen.

Adkomst til Nedalshytta: Bil til Røros eller Stjørdal videre til Stugudal og helt fram til Nedalshytta.

Foto: Jonny Remmereit

Skrevet av Henrik Lerdahl 3. juni 2022