Nyt  påskeferien  på  de  betjente  turisthyttene  i  Sylan  og  Trollheimen

Alle de betjente hyttene har åpent hele påska. Storerikvollen og Jøldalshytta åpner allerede 1. april. Her fra solveggen på Jøldalshytta med kaffe og vaffel.
Alle de betjente hyttene har åpent hele påska. Storerikvollen og Jøldalshytta åpner allerede 1. april. Her fra solveggen på Jøldalshytta med kaffe og vaffel. Foto: Jonny Remmereit

Etter to påsker med restriksjoner er det endelig mulig å besøke våre hytter uten å bestille på forhånd. Men ønsker du å forhåndsbestille kan du også gjøre det. Dermed ligger alt til rette for en god, tradisjonell påske med skiturer, hyttekos og alt som hører påsken til. 

Trondhjems Turistforening har seks betjente hytter, tre i Sylan og tre i Trollheimen. Disse hyttene er viden kjent for sin unike arkitektur og en helt spesiell atmosfære. Mange har sin favoritthytte som de gjerne kommer tilbake til år etter år.

​​​​​​​Skituren til og fra hyttene går i praktfulle omgivelser og gir opplevelser som i seg selv vil oppfylle påskedrømmen for mange. Ønsker man et lengre opphold byr området rundt hyttene på fine og varierte dagsturmuligheter.


Fjell-luksus

For mange er et besøk på ei betjent turisthytte i fjellet selve definisjonen på det gode liv. Dette er det optimale tilbudet til alle som vil unne seg litt luksus i fjellet og virkelig koble av fra hverdagens mas og krav. Her kommer du fram til ei oppvarma hytte og kan ta deg en varm dusj etter dagens skitur. Da smaker treretters middag som du får servert i spisesalen ekstra godt. Etterpå kan du nyte en kopp kaffe eller et glass vin i peisestua. Neste morgen er det frokostservering med mulighet for å lage en nistepakke og få fylt termosen med varm drikke.

Apningstider betjente hytter påska 2022

Sylan
Nedalshytta      8.4 - 18.4.
Storerikvollen  1.4 - 18.4.
Schulzhytta      8.4 - 18.4.

Trollheimen
Gjevilvasshytta    8.4 - 18.4.
Jøldalshytta         1.4 - 18.4.
Trollheimshytta  8.4 - 18.4.

Betjente hytter i Sylan og Trollheimen

SCHULZHYTTA,  574 moh.

Epost: schulzhytta@dnt.no
Tlf i sesong: 926 03 333

Schulzhytta ligger midt i hjertet av Skarvan og Roltdalen nasjonalpark.

Skitur til Schulzhytta:
Alt 1:
Fra Vekta i Børdalen/Selbu er det 21 km på ski i et særpreget og vakkert landskap. De første 6 km til Prestøyvollan er staket og det er som regel oppkjørte spor. Derfra må man orientere selv via Høystaken, Kvernfjellvatna og Kalvskinnsfloene. Den siste kilometeren kan man følge vinterstakingen inn til hytta.

Foto: Odd Harald Eriksen

Alt 2: Skituren kan også starte fra Synnåsen i Selbu. Herfra er det 24 km til Schulzhytta. Fra parkeringen følger man oppkjørte spor ca 7 km inn til Bleka/Hoemskjølen. Der starter vintermerkingen og det er som regel maskinkjørte spor opp til Vorfjellet. Fra Krossådalen og inn til hytta er det vinterstaking.

Alt 3: Fra Gressligrenda i Tydal er det 22 km inn til Schulzhytta etter vinterstaking. Turen går via Græslihytta. Alt 4: Fra Bjørneggen i Stordalen/Meråker er det 20 km vinterstaking inn til Schulzhytta.


STORERIKVOLLEN,  769 moh.

Epost: storerikvollen@dnt.no
Tlf i sesong: 916 50 664

Storerikvollen ligger fritt til på nordsida av Esandsjøen med panoramautsikt mot det mektige Sylmassivet. Hyttas praktfulle beliggenhet og særpregete arkitektur gjør den til en favoritt blant mange fjellturister. Det åpne landskapet rundt hytta inviterer til varierte dagsturer.

Skitur til Storerikvollen: 
Alt. 1:
Fra Ås i Tydal er det en fin skitur på 21 km etter permanent vinterstaking inn til Storerikvollen. Fra parkeringen på Østby følger man Essandvegen ca 100 m forbi bommen, der merkinga tar av til høyre mot Røvassbu, skihytta til Tydal IL.

Foto: Anette Berglund

Alt. 2: Man kan også starte fra parkeringsplassen ved Ol Pers-bakken og følge oppkjørte spor til Røvassbu. Derfra er det vinterstaking inn til hytta.

Alt. 3: En like fin skitur til Storerikvollen er å starte fra Bjørneggen i Stordalen/ Meråker. Herfra er det 24 km i et mektig høyfjellsterreng inn til hytta. Også denne turen kan du gå trygt hele veien etter vinterstaking.


NEDALSHYTTA,  785 moh.

Epost: nedalshytta@dnt.no
Tlf i sesong: 953 64 603

Nedalshytta ligger ved foten av Sylmassivet med Storerikvollen og Sylstationen som nabohytter.

Skitur til Nedalshytta: Den flotte skituren til Nedalshytta starter fra Stugudal og følger permanent vinterstaking fra brua over Rotåa ca 150 m nord for Væktarstua. Herfra er det 19 km, via Væktarhaugen, inn til hytta. Man kan også gå fra butikken i Stugudal og følge Sylsjøvegen ca 500 m til bommen. Derfra kan man følge snøscooterløypa på venstre side av veien til Nesjøen. Denne løypa er merket med stolper og røde kryss. I betjent påskesesong kjøres det skispor fra Stugudalen over Nesjøen og inn til hytta hver dag før kl 10. Det gjør skituren til hytta kortere; ca 17 km. NB:

Foto: Jonny Remmereit

Ved usikker is eller overvann vil det ikke bli kjørt spor over vannet og man må følge vinterstakingen langs Sylsjøvegen inn til hytta.

Adkomst: Ta buss fra Trondheim/Stjørdal til Stugudalen. Med bil kjører du E6 til Stjørdal og Fv 705 til Stugudalen.


JØLDALSHYTTA,  740 moh.

Epost: joldalshytta@dnt.no
Tlf i sesong: 916 50 660

Jøldalshytta ligger fint til ved Jølvatnet i den nordøstlige delen av Trollheimen. Hytta er fint utgangspunkt for dagsturer til Svarthetta og Langvatna og aktiviteter som skileik og isfiske på Jølvatnet.

Skitur til Jøldalshytta: Til påske brøytes normalt Jøldalsveien helt fram til parkeringsplassen på Kleva. Herfra er det ca 5 km langs kvistet løype i et vakkert og åpent seterlandskap inn til Jøldalshytta. En alternativ skitur til Jøldalshytta er å starte fra Heldalssetrin i Nerskogen. Til påske blir det kvistet en rute på 7 km over fjellet fram til Jøldalshytta.

Foto: Asgeir Våg

Adkomst: Du kommer deg til p-plassen på Kleva med buss fra Trondheim til Grindal eller med egen bil langs E6 til Berkåk og Fv 700 til Grindal. Det er også mulig å kjøre om Orkanger/Å til Grindal. Her tar du av til Nerskogen og svinger av fra Nerskogveien når du møter skilting til Jøldalshytta. Sjekk gjerne oppdaterte veimeldinger på joldalsveien.no.


GJEVILVASSHYTTA,  710 moh.

Epost: gjevilvasshytta@dnt.no
Tlf i sesong: 932 45 146

Gjevilvasshytta ligger sørøst i Trollheimen og er ei praktfull fredet turisthytte. Hytta ble i 2020 kåret til landets fineste DNThytte. Dette er landets eldste bygning som i dag er i bruk som turisthytte, med tømmer helt tilbake fra 1739. Hytta egner seg godt for barnefamilier og området rundt hytta innbyr til skileik.

Foto: Anne Jørgensen Buland

Skitur til Gjevilvasshytta: Fra Osen er det ca 9 km å gå på ski inn til hytta. Det blir nok dessverre ingen skiløype i dalen denne vinteren, men det går greit å gå på veikanten. Dersom det er sikker is på Gjevillvatnet kan man også gå der.

Adkomst: Ta tog eller buss til Oppdal og taxi til Osen i sørenden av Gjevillvatnet. Med egen bil følger du E6 til Oppdal, Fv 70 til Festa bru og tar til høyre (nordover) og følger bomvei til vinterparkering ved Osen.


TROLLHEIMSHYTTA,  540 moh.

Epost: trollheimshytta@dnt.no
Tlf i sesong: 73 51 52 75

Trollheimshytta ligger sentralt i Trollheimen og utgjør et viktig knutepunkt i dette fantastiske fjellområdet. Den eldste delen av Trollheimshytta er over 130 år gammel. Fra tunet er det fin utsikt mot Snotas karakteristiske profil.

Skitur til Trollheimshytta: Fra demningen ved Gråsjøen er det en flott skitur på ca 15 km inn til hytta. Følg veien på vestsida av Gråsjøen ca. 2,5 km. Derfra følges vestsida av Gråsjøen og elva Folda til hengebru over elva. Herfra er det ca. 1,5 km til hytta. Turen er ikke merket. Alternativt kan du gå inn til Trollheimshytta både fra Gjevilvasshytta og Jøldalshytta. Disse rutene blir kvista til påske.

Foto: Elisabeth Johanson

Adkomst: Ta buss fra Trondheim mot Surnadal. Gå av ved Kvammen og ta drosje mot Gråsjøen. Med bil kan du kjøre etter Rv 65 og ta av ved Kvammen (ved kommunegrensa mellom Rindal og Surnadal). Følg skilting til Folddalen og videre mot Gråsjøen. Veien er brøytet helt fram til demningen.Bestill en pakketur

Du kan nå booke Trekanten i Trollheimen i en bestilling, inkludert opphold på hyttene! Dette gjelder i perioden alle de tre betjente hyttene er åpne, fra 8.4. til 18.4.

Trekanten i Trollheimen

Turen mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta - er selve klassikeren blant skiturene i Trollheimen..Det er ikke uten grunn at «Trekanten» står på lista over landets ti mest populære turer. Her går du i storslåtte omgivelser og bor på tradisjonsrike hytter med en unik atmosfære. I perioden 3.-18.4. vil hele turen være kvistet.

Book turen på www.tt.no/booking


Fast opphold

Hvis du har funnet din favoritthytte og ønsker å bo flere dager i strekk på hytta kan du booke fast opphold. Da kan du virkelig nyte det gode liv i fjellet, med god mat og trivelige kvelder i peisestua. Dagene kan du fylle med korte eller lengre dagsturer, eller bare kose deg i hytteveggen på solrike dager. Påfyll av langsom tid er noe vi alle lengter etter i en travel hverdag. Husk at det er begrenset med plass på hyttene så det lønner seg å være tidlig ute med å bestille.

Book fast opphold på www.tt.no/booking


Dagservering

Nedalshytta, Gjevilvasshytta og Jøldalshytta har dagservering alle dager fra kl 12-16 i betjent sesong. Kaffe og kaker

Foto: Anette Berglund

Les flere turtips:

Skrevet av Henrik Lerdahl 14. mars 2022