Unn  deg  en  fjellferie  du  vil  huske resten  av  livet

Det er tid for å planlegge sommerferien! Her er våre beste tips til en fjellferie.
Det er tid for å planlegge sommerferien! Her er våre beste tips til en fjellferie. Foto: Marius Dalseg

Både «Norge på tvers» i Sylan og «Signatur Trollheimen» står på DNTs offisielle liste over landets ypperste langturer. Begge turene er vel verdt å bruke ei uke av sommerferien på. Begynn å planlegg turen nå og inviter gjerne med noen du er glad i på en opplevelse for livet.


Norge på tvers

7 dager, 120 km

Norge på tvers byr på en unik ekspedisjonsopplevelse som vil gi deg minner for livet. Turen går etter den offisielle «Norge på tvers»-ruta, langs 63º nord, helt fra fjorden i Stjørdal til svenskegrensen i Tydal. Her følger du turistforeningens merkede ruter og overnatter på betjente- og selvbetjente hytter. Turen er krevende, men du slipper å bære telt, sovepose og mat.

Les merLes mer om turen.


Målet er nådd.
Målet er nådd. Foto: Geir Horndalen

SignaTUR  Trollheimen

7 dager, 151 km

Blant nisser og troll i den trønderske fjellheimen er det skjult en skatt av en tur. Går du Signatur Trollheimen får du oppleve Gjevillvassdalen, Innerdalen, Storlidalen, Jøldalen og Folddalen som av mange fjellvandrere er utpekt som noen av Norges vakreste seterdaler. I tillegg byr Signatur Trollheimen på en spektakulær fjellverden med muligheter for å bestige både Snota, Innerdalstårnet og Blåhøa.

Les merLes mer om turen.


Skrevet av Henrik Lerdahl 20. april 2022