Rønningen gård -  arenaen for friluftsliv i Bymarka

Rønningen gård er et knutepunkt for turer i Bymarka.
Rønningen gård er et knutepunkt for turer i Bymarka. Foto: Jonny Remmereit

Takket være en fantastisk innsats fra en rekke frivillige har Trondhjems Turistforening lykkes i sin ambisjon om å utvikle Rønningen til en arena for friluftsliv. Her kan turfolk i alle aldre møtes til ulike aktiviteter i området rundt gården eller ta en turprat over en kopp kaffe, ute eller inne.

Det er utført over 3000 timer med frivillig arbeid på Rønningen de siste tre årene. Det er en fantastisk engasjert gjeng som har bidratt til realisere det som helt fra starten har vært TTs ambisjon; å utvikle Rønningen gård til å bli en arena for friluftsliv for både små og store.


Onsdagsverksted

Inne på låven er det innreda et snekkerverksted der det lages saker som TT trenger ute på hyttene. På ukentlige dugnader snekres og males mindre ting som skilt, senger, vedkasser, hyller og benker, samt større ting som naust, gapahuker og sittegrupper.

Disse dugnadene er vanligvis på onsdager, og da jobber man i lag inne eller ute alt etter hvilke oppgaver som skal utføres. TT spanderer kaffe og formiddagsmat på deltakerne. Dersom du har lyst til å være med, tar du kontakt med Eskil Følstad på telefon 992 35 377.


Frivillighetskafé

Den siste tirsdagen i hver måned inviterer TT til frivillighetskafé på Rønningen. Her kan man treffe andre frivillige til trivelig og uformelt sosialt samvær. Noen ganger kan det bli litt program, som f.eks. korte foredrag eller informasjon om aktuelle tema.

Rønningens åpningstider i Vinterferien fra
19. -27. februar: 
Man-fre: 11:00 – 15:00
Lør-søn: 10:00 – 16:00
Ingen middagsservering i vinterferien. 

Rønningen gård
Vanlige åpningstider

Tirsdag kl. 11:00 – 15:00
Onsdag kl. 11:00 – 20:00
Torsdag kl. 11:00 – 15:00
Lørdag kl. 10:00 – 16:00
Søndag kl. 10:00 – 16:00

Vi starter opp igjen med middagsservering (hytteburger) på onsdager kl. 15-20 og quiz første onsdag i måneden. Rønningen har åpent i vinterferien og i påska.

En turprat med Arnt Idar Liaøy

Arnt Idar Liaøy og Kaisa.
Arnt Idar Liaøy og Kaisa. Foto: Privat

Hva er dine oppgaver som frivillig?
- Jeg er dugnadsarbeider som deltar på hyttedugnader og i dugnadsarbeid på Rønningen. Hovedsakelig dreier det seg om ulike snekringsprosjekter. Akkurat nå har vi hovedfokus på prefabrikering av senger til den nye Ramsjøhytta.

Hvorfor har du lyst til å bidra?
- Hovedgrunnen er at friluftsliv betyr veldig mye for meg, og jeg ønsker derfor å bidra til at andre skal ha ulike tilbud i Midt-Norge, fra lekebaserte tilbud for barn til mer krevende utfordringer i naturen. Det sosiale fellesskapet vi har i dugnadsgjengen, under ledelse av en dyktig og trivelig ansvarlig fra TT, betyr også mye for meg.

Hva er ditt beste minne som frivillig?
- Mitt beste minne er fra byggingen av en gedigen langbenk på tunet ved Trollheimshytta sommeren 2020. Arbeidet foregikk i nydelig augustvær med utsikt til Snota.

Hva er din favorittur i Midt-Norge?
- Den går nok utenom TT-nettet, og er en telttur med fisking i fjellene i Lierne.

Rønningen – serveringsstedet der turfolk møtes.
Rønningen – serveringsstedet der turfolk møtes. Foto: Jonny Remmereit


Les mer turtips:

Skrevet av Henrik Lerdahl 14. februar 2022