KulTur - Turappen for barn

Prøv KulTur-appen og få poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler når du er ute på tur, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger.
Prøv KulTur-appen og få poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler når du er ute på tur, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger.

Last den ned, registrer turaktiviteter og turlengde, og samle poeng hver gang dere er ute!

Med seks ulike brett (vinter og sommerversjoner) og 90 forskjellige aktiviteter kan du glede deg til mange gøyale opplevelser ute i naturen med Kul Tur.

Aktivitetene på de seks brettene har ulik vanskelighetsgrad. Du får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler når du er ute på tur, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger.

Når du aktiviserer appen, kan du også registrere turlengden, og kombinasjonen av turlengde og fullførte aktiviteter gir totalscore. Når man har fått tilstrekkelig poeng til å komme til toppen av fjellet på oppsummeringsbrettet, kan man vinne en turoverraskelse fra Barnas Turlag.

Digital versjon av Fjellpasset

– Fjellpasset til Barnas Turlag har alltid vært populært. Inntil nå har vi kun hatt det i papirformat. Nå har Korona-pandemien gjort at vi ikke får gjennomført alle våre tradisjonelle arrangementer. Samtidig er kortreist og enkelt friluftsliv enda mer aktuelt. Da har vi tenkt nytt og digitalisert Fjellpasset, sier Kristin Oftdal, fagsjef Barn og unge i DNT.

Korona-dugnad

Kul Tur er laget med støtte fra Miljødirektoratet, og er delvis gjort på dugnad av konsulenter fra AntiDiffer og Xlent.

– Koronapandemien har gjort at vi alle må tenke litt nytt, både med tanke på reiseplaner og hvordan vi jobber sammen. For AntiDiffer som jobber med digitaltjenestedutvikling er det ekstra gøy å lage noe meningsfylt når hele verden står på hodet. Det å jobbe sammen med så et så fint team hvor alle bidro med sin ekspertise, det kaller jeg virkelig en dugnad, sier Ann-Kristin Hansen, daglig leder i AntiDiffer.

Last Kul Tur ned her for iPhone og her for Android!

Kul Tur - FAKTA

  • Ny turapp for barn mellom 4 og 12 år der du kan registrere turlengde og få poeng for aktiviteter
  • Kul Tur er tilgjengelig for Android og iPhone og kan lastes ned i AppStore og Google Play. 

Skrevet av Jonny Remmereit 31. mars 2021