Her er vinteraktivitetene barna vil fryde seg over

Det skal som regel lite til for at barna synes uteaktiviteter er gøy, det viktigste er ofte at de voksne deltar i leken på barnas premisser. Her får du noen gode tips til hva du kan gjøre sammen med barna i vinter. Hva med å overnatte ute i naturen? Du trenger ikke dra mange meterne unna der du bor, opplevelsen vil uansett være stor for et åpent barnesinn.

LAG DIN EGEN SKILEIK
Du trenger ikke mer enn snø, en spade, og en bakke, så har du utallige muligheter for skileik. Her kan dere prøve dere frem til mange ulike aktiviteter som slalåmløype. Sett opp på rekke med små kvister nedover bakken som stikker er så vidt opp av snøen. Her er det bare å kjøre på hver sin side av disse nedover. Hund og hare er en anne morsom variant av sisten på ski. Dere kan lage kuleløype, bygge orgeltramp og lage hopp. Les mer om hvordan du gjør dette her


TIPS TIL DIN FØRSTE VINTEROVERNATTING UTE
✔Har du ikke overnattet ute før? Legg soveposen på verandaen, sett opp telt i hagen eller heng opp hengekøyen i skogen bak huset. Du trenger ikke reise langt for å sove ute

✔ Ikke dra langt unna bilen, det er godt med en retrettmulighet midt på natta, og da slipper dere å bære utstyret så langt.

✔ Ha et tykt og godt liggeunderlag! Godt liggeunderlag er viktigere enn tykk sovepose. De minste ungene kan gjerne bruke vognposen som sovepose.

✔ Ha med ekstra tøy, og varmeflaske er topp!

✔ Ikke vær redd for å pakke med noen ekstra pledd, det kan brukes både over og under soveposen, eller under hodet som pute.

✔ Gjør overnattingen litt ekstra koselig ved å henge opp lyslenker i taket på teltet eller i trærne rundt hengekøyen.

✔ Lag mat over bålet. Her er mulighetene uendelige. Hva med ostesmørbrød stekt på bålet til kveldsmat, eller pannekaker til frokost?

✔ Ikke vær redd for å prøve – god tur!

TURBINGO
Det kan være vanskelig å finne motivasjonen til å gå en tur i skogen eller nabolaget, men med TurBingo blir det en spennende konkurranse for både barn og voksne. Last ned og skriv ut bingoen ved å bruke QR-koden over til høyre, eller tegn en bingo sammen før dere drar på tur.

1. Avtal når man får BINGO! Er det etter en rad, når man har krysset av 10 ruter, eller den som klarer flest på 30 minutter?

2. Sett kryss for hver ting du finner

3. Førstemann som roper BINGO vinner! Kanskje har dere en liten premie til den som vinner?

Skriv ut Turbingo:

Turbos sommerturbingo og Turbos vinterturbingo

LAG EN FLASKEBANE
Fyll en flaske ¾ med vann, finn en bratt skråning og slipp kreativiteten løs! Flasker brekker hverken bein eller er plaget med blåmerker, så her kan man kjøre bratt, vilt og utfordrende. Bygg hopp, tunneler, looper og dropp - flasken er med på alt. Det er enklest å bygge gøyale flaskebaner i kramsnø, men man kan lage baner i alle typer snø.

SPORJAKT
Neste gang dere er på tur kan det være spennende å se etter spor i nysnøen! Sammen kan dere finne ut hvilke dyr som har gått i skogen før dere, og finne ut om det var ett eller flere dyr, og om de har hoppet, gått, eller løpt - og kanskje finner dere spor etter at de har tatt seg en hvil? Les mer om sporjakt her

Skrevet av Jonny Remmereit 4. april 2022