Digitale  friluftskurs

Ja, vi er helt enig i at friluftsliv gjøres best utendørs! Likevel har vi laget noen digitale friluftskurs du kan ta for en fin, trygg og spennende friluftsopplevelse. 

Et mer sporløst friluftsliv

Friluftsliv blir stadig mer populært og flere tar steget ut for å oppleve naturen både på dagstur og overnatting i telt eller hengekøye. Allemannsretten sier at vi kan oppholde oss i utmarka, mer eller mindre fritt. Men hva er egentlig allemannsretten? Kan man bade fra private brygger? Hvordan er bålreglene og hva kan man faktisk kaste i naturen? For ikke å snakke om hvordan skal man egentlig gå på do utendørs?

Svarene får du i det digitale kurset i sporløs ferdsel. 

Ta kurset her


Er du fersking i friluft? Her er kurspakka for deg. Helt gratis til og med!

Gjennom denne kursrekka vil vi bidra med nyttig kompetanse, tips og triks til hvordan drive et lavterskel friluftsliv. Alle kursene baserer seg på turer i lavlandet. Modulene kan tas separat, men til sammen tror vi dette gir et godt grunnlag for å ta skrittet ut, og kanskje til og med overnatte ute for første gang. Lykke til, og god tur!

Turplanlegging

Planlegging er halve turen! Bruker du tid på dette, får du bedre tid til å nyte turen når du først er ute. Det blir tryggere også! Turplanlegging er første modul.

Bekledning og tursekken

Hva skal jeg ha på meg på tur? Og hva bør jeg putte i sekken? Her har vi samlet en del tips, samt gir en innføring i viktige prinsipper for bekledning og pakking. 

Spis ute

Kurset for deg om vil lage middagen ute, og som trenger inspirasjon til hva du kan lage. Kurset går også gjennom ulike kokeapparater og utstyr.

Sov (godt) ute om vinteren

Dette kurset tar for seg valg og rigging av leirplass, telting på vinteren, sikkerhet og tips til hvordan holde seg varm. 

Allemannsretten

Vi har rett til å ferdes, raste og høste mer eller mindre fritt i utmark. Men hva er utmark? Og hva hvilke plikter har vi når vi ferdes i naturen?

Kart og kompass

Et kurs for deg som ønsker å lære hvordan du navigerer med kart og kompass. Vi går gjennom prinsippene, men også praktiske tips og trening.

Min første vintertur

Du forbinder kanskje vinter med frysing, kaving i snø, bakglatte ski og klissvåte votter? Ikke vær redd for å dra på tur om vinteren! Her er et kurs om planlegging og sikkerhet på vintertur. 

Bekledning og utstyr

Det mange tips, triks og gode råd for hvordan holde seg både tørr og varm. Her kan du lære om nødvndig utstyr og bekldning for tur og overnatting ute om vinteren.

Bål og mat på vintertur

Den eneste måten å bli god til å lage bål på, er å øve! Her lærer vi deg hvordan. Du får også kunnskap om ulike brennere, og forslag til mat på vintertur. 

Sov ute

Har du lyst til å prøve å sove ute for første gang? I dette kurset får du en gjennomgang av det du trenger å vite for en overnatting i telt eller hengekøye.

Skrevet av Henrik Lerdahl 12. juni 2021