Logo
Til DNT.no forside
Eldre mann med hviss skjegg og stort speilreflekskamera på rem rundt halsen går forbi oss, med Elgeseter bro og nidelven synlig bak ham, med byen rundt.

10 nærturer i Trondheim

De 8 første av 10 merkede turrunder i Trondheim er ferdige. Om litt skal de siste også være klar for byens innbyggere. Turene skal ligge i nærheten av der man bor slik at de stimulerer til hverdagsaktiviteten. I tillegg finner man informasjonstavler som skal berike turen med opplysning og steder av historisk interesse langs rundturen. Det er Trondheim kommune og Trondhjems Turistforening som står bak turtilbudet.

Publisert: 24. juli 2023
Inspirasjon

Kart over 10 nærturer i Trondhjem

De ti nærturrundene skal være geografisk jevnt fordelt i Trondheim og ligger nært der folk bor. Det skal være enkelt og greit å komme seg ut på nærtur! Rundene varierer fra i 3,3 kilometer til i overkant av 7 kilometers lengde. Hensikten med dette er å motivere flere til å komme seg ut på tur i hverdagen. Det er et godt folkehelsetiltak. Forskning viser at det det å gå på tur er den aktiviteten flest foretrekker som fysisk aktivitet i hverdagen. Da er det viktig at det er enkelt å komme seg ut der hvor man bor.

Derfor er godt merkede runder med god skilting viktig for at det skal være enkelt og trygt å finne frem. Turene skal ligge i nærheten av der man bor slik at de stimulerer til hverdagsaktiviteten. I tillegg finner man informasjonstavler som skal berike turen med opplysning og steder av historisk interesse langs rundturen. Turene har fått en egen nettside med beskriver og kart over alle rundene. Les mer på: www.nærtur.no

Ferdigstilte turrunder:

  1. Midtbyrunden
  2. Saupstadrunden
  3. Forsvarsrunden
  4. Ranheimsrunden
  5. Tillerrunden
  6. Leirfossrunden
  7. Sentrumsrunden i Klæbu
  8. Havsteinrunden

 

Kommende rundturer:

9. Nardorunden

10. Strindarunden

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bestill overnatting på hyttene
Trollheimen august 23. Trollheimshytta og Svartådalen.
Bestill overnatting på hyttene
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Markaturer i Trondheimsområdet
Topp 7 i Bymarka utenfor Trondheim.
Markaturer i Trondheimsområdet
RETT UT - Vårt nærturtilbud
Topp 7 i Bymarka utenfor Trondheim.
RETT UT - Vårt nærturtilbud