Tips til aktiviteter for barnefamilier

Ferie er høytid for fart, lek og morro til hele familiene! Vi har funnet fram til mange aktiviteter som gir frisk luft, turglede og kan gi barnefamilier fine naturopplevelser. Her er tipsene.

Foto: John Anders Bakke

1. Tenn bål
Ta med barna ut og lær de å tenne bål. Ungene liker å sanke ved og holde fyr på bålet. Klarer dere å tenne med 1 fyrstikk?

2. Turbingo
Turbingo er en fin måte å gjøre turen  ekstra spennende og givende. Last ned pdf-filene med bingobrett, eller lag din egen med oppgaver og mål for turen som skaper interessse, engasjement og forventning underveis. 

3. Hinderløype
Lag en hinderløype i hagen eller nærmeste egna plass.  Bruk det dere finner i garasjen og nærområdet, og la barna være med på å utforme løypa!

Foto: Hanne Hollås

4. Spis ute
Ta med lunsjen ut! Prøv deg på bananpannekaker, pølser innbakt i turbopinnebrød eller gamle svarten

5. Kims lek
Ti gjenstander blir vist fram for deltakerene. Deretter snur barna seg vekk og en ting blir fjernet. Hvilken? Alternativt: Barna skal prøve å huske de ulike tingene som ble vist fram. Hvor mange klarer de å huske?

Foto: Ragna Flatla Haugland

6. Bygg fuglekasse
Tidlig om våren ser fuglene etter et sted å bo. Du kan hjelpe dem ved å bygge en fuglekasse. Å snekre fuglekasser er moro for hele familien. Se oppskrift her.

Foto: André Marton Pedersen

7. Jakt etter spor
Dra på jakt etter sportegn. Detektivtur er alltid spennende! Lær om ulike sportegn her

Foto: Håvard Kroglund

8. Finn en sølepytt
Ha på regnklær og finn en sølepytt. Resten går av seg selv ;)

Foto: André Marton Pedersen

9. Gå på skattejakt
Et viktig stikkord for å få motiverte barn til å bli med på tur, er å involvere de i planleggingen av turen. Den morsomste måten å gjøre det på er å tegne et skattekart sammen over turen dere skal gå. Gå på  skattejakt. les mer her

Skrevet av Anne Wagner 6. april 2021