Er dette Trondheims fineste aketur?

KOM DEG UT dag på Rønningen
KOM DEG UT dag på Rønningen

Har du prøvd rattkjelke langs veien fra Smistad til Rønningen gård i Bymarka? Både på vei opp og ned er det mulig å ake flere steder etter som veien er kuppert. Fra p-plassen på Smistad er det vinterbrøytet vei opp til Rønningen. Denne strøes med sand, men den ene delen av veien er satt av til aking.

Rønningen gård holder åpent hele vinterferien, og har mange ulike inngangsporter. Aketuren fra Smistad er 3,5 km en vei. Merk det går mest oppoverbakken på tur inn, og mest nedoverbakke på vei hjem.
Adkomst: Ta av fra Granåsen mot Smistad og parker på Smistad P-plass. 

Les mer om Rønningen gård her.

Vi anbefaler også følgende turer inn til Rønningen

Ski og pulktur fra Ringvoll:

Turen: Fra skistadion på Skogly følger vi lysløypa noen hundre meter og tar til høyre hvor det er skiltet til Rønningen. Nå forlater vi lysløypa og etter noen nye hundremetere deler løypa seg. Her holder vi rett fram og opp den bratte bakken. Videre går vi inn i et flott skiterreng som stiger oppover mot Leiråsen, hvor markahytta Rønningen ligger høgt og fritt.

Adkomst: Det er grei bussforbindelse til Ringvål/Skogly fra sentum. Søndager er det ofte bussbytte på Heimdal. Det er også gode parkeringsmuligheter på Skogly for privatbil.

Skitur fra Granåsen:

Turen: Ta ut fra høyre del av P-plassen i Granåsen. Etter noen meter tar vi til venstre opp og passerer den lille hoppbakken, Høgåsbakken, på høyre hånd. På toppen av denne bakken tar skisporet til høyre og vi fortsetter gjennom Strupen og rundt Ratåsen. Ved første kryss møter vi skisporene fra venstre som kommer fra Smistad, rett fram fra Skogly, mens vi her skal ta til høyre og følge sporet som stiger jevnt og trutt opp til Rønningen.

Adkomst: Det er god bussforbindelse til Granåsen skisenter. Det er også gode parkerings-muligheter i Granåsen for bil.

Foto: Lillian fjerdingen

Skrevet av Anne van der Wijst 12. februar 2019