Pølser innbakt i Turbo-pinnebrød

Foto: Per Molvær

Høst+mat på bål= sant! Kombiner pølser og pinnebrød, og utemåltidet er i boks :)

Du trenger:

1 pk valgfrie pølser

500g mel (bruk gjerne litt grovt mel)

2 ts bakepulver

litt salt

1 dl matolje

ca 2 dl vann

Noen dråper blå konditorfarge

Slik gjør du:

Tenn bål, husk å setet deg inn i de lokale bålreglene!

Blandt alt det tørre. Spe på med vann og olje og noen dråper blå konditorfarge til deigen har en plastelina konsistens.

TIPS! om du er flere dager på tur, blandt det tørre i en pose, ta med litt olje. Blandt vann og oljen i posen når du ønsker å spise pinnebrød.

Stek pølsen over bålet først. Ta en liten klump deig, og form denne til en lang pølse. Tvinn deigpløsa rundt pølsa og stek brødet over glør. Husk å vri skte på pinnen mens du steker brødet!



Trygg bålbrenning

Husk at vi har fått nye bålregler! Disse omfatter all utmark, ikke bare skog. Bålforbudet mellom 15. april og 15. september står fortsatt som hovedregel. I tillegg er det kommet et aktsomhetskrav. Det er forbudt å gjøre opp ild eller behandle brannfarlige gjenstander utendørs under slike forhold eller på en slik måte at det kan føre til brann. Oppgjort ild må ikke forlates før den er fullstendig slokket.

Hjelperegler

  • Prøv i så stor grad som mulig å bruke etablerte bålplasser
  • unngå å etablere bålplasser som gjør stor skade på vegitasjon og jordsmonn
  • bruk tørrkvist til bålet, ungå friske trær og busker
  • Lag aldri større bål enn at du har kontroll over det
  • Tenn ikke opp bål i sterk vind. Gnistene kan blåse av sted og sette fyr på skogen
  • Slukk bålet ordentlig før du går fra det.

Skrevet av Anne van der Wijst 1. oktober 2018