Turbo anbefaler tur til «Litj-Trolltunga» i høst

Burmaklippen, Trondheim
Burmaklippen, Trondheim Foto: Hanne Overvik Eidem

Denne turen byr på en luftig opplevelse for dem som våger seg ut på den spesielle steinformasjonen som går under navnet «Burmaklippen». Dette er en minivariant av den berømte «Trolltunga» i Hordaland.

Fra Bekken parkeringsplass følger vi ”Akebakken”  (stien til venstre for kjøreveien) mot Estenstadhytta ca. 70 meter før vi tar av til venstre gjennom en portal merket «SKOGSTI». Etter ca 150 meter deler stien seg og vi tar igjen til venstre. Vi følger denne stien ca 500 meter i stigende terreng. Akkurat i det stien gjør en skarp sving mot høyre og opp en liten kneik, tar det av en litt bortgjemt sti til venstre som fører ca 50 meter ned til den såkalte «Burmaklippen».  Fra klippen er det flott utsikt utover et vakkert kulturlandskap som på folkemunne ble kalt «Burmadalen». Navnet skal ha oppstått under byggingen av Estenstadveien på 1950-tallet da krigen i Burma var det store samtaleemnet blant anleggsarbeiderne.

NB! Vær forsiktig ute på selve klippen, den heller litt nedoverbakke og kan være farlig å gå ut på når den er fuktig og glatt.

turbo
turbo

Skrevet av Anne van der Wijst 28. august 2018