Gode grunner til å bli med Barnas Turlag på tur

Foto: Anne van der Wijst, Trondhjems Turistforening

For deg som lurer på hva Barnas Turlag er, har vi skrevet ned noen fellestrekk for barnas turlag arrangementene.

Hvem er med på Barnas Turlag turene?

På barnas turlag turene møter du andre barnefamilier som liker å være ute. På turene legger vi vekt på  at barn og voksne får oppleve gledene i naturen sammen, og målgruppen er familier med barn opp til 13 år.

Må vi være veldig turvant?

Nei! De aller fleste barnas turlag arrangementene er lavterskel, og noe alle kan være med på. Tid til frilek, glede, fantasi og spenning er viktigere enn å gå langt. Barnas turlag legger opp til at hele familien for lære geden ved det enkle friluftslivet sammen, innenfor trygge rammer. Det er som regel kort vei ut av marka vis noe skulle skjære seg. Er du i tvil om noe, er det bare å ringe turleder før avreise, så vi han eller hun kunne bistå med gode råd og tips.

Må familien være medlem av DNT?

Dere behøver ikke å være medlem for å delta på turene og arrangementene i regi av barnas turlag. Men de 120,- kronene du betaler for medlemskap i Barnas Turlag går direkte til aktivitet i Barnas Turlag, så det er lurt å være medlem. Det gir økte midler til å drive aktivitet i ditt nærmiljø!

Kan vi delta på alle barnas turlag arrangementer?

Barnas turlag arrangementene er åpne for alle! Familien må gjerne være med på turene i hele fylket om det passer seg :) Vi prøver å planlegge turene slik at det er mest mulig spedning på arangementene til våre lokale barnasturlag, slik at de som tåler å kjøre litt kan delta på noe nesten hver helg.

Kort oppsummert om BT:

FOR:   Barnefamilier med barn fra 0 til 12 år.

HVA:   Vi arrangerer turer der du bor og på fjellet. Fikturer, hytteturer,kveldsmatturer eller sykkelturer, noe for en hver smak.

HVORFOR:    Dere treffer andre barnefamilier, barna får nye lekekamerater og dere får lære grunnleggende friluftsliv sammen i trygge rammer. 


Klikk her for å skrive tekst.

Hausten er nydeleg for familietur.
Hausten er nydeleg for familietur. Foto: Helle Andresen

Skrevet av Anne van der Wijst 5. februar 2018