Helt rått på Newtoncamp

Foto: Henrik Schaanning

Hver sommer inviterer Trondhjems Turistforening barn og ungdom til en uke på fjellet. I løpet av uken får man nye bekjentskap gjennom lek, turer og realfaglige eksperimenter. Konseptet kalles Newtoncamp og har lenge vært etablert for 5.-7. klassinger. Her fylles 4-5 camper hver eneste sommer.

I år har Newtoncamp for første gang blitt arrangert for ungdomsskoleelever. Fra 25.-29. Juni møttes en gjeng med ungdommer på Grytdalssætra i Trollheimen. Her ble det blant annet langtur over Grythatten (1367 moh) og Trollhytta (1374 moh), bading og båtrace i Hestbekken, eksperimenter som kjemirakett og potetkanon samt mange andre aktiviteter. Alle middager ble laget på bål. I tillegg ble det grilling av marshmallows og banansjokolade.

Foto: Idun Strømgren

Vi fikk 25 grader og sol omtrent hele uken, noe som gjorde at vi fikk mulighet til å tilbringe hele dagen utendørs. Om natten sov vi i telt, men på grunn av finværet valgte noen å sove under åpen himmel i hengekøye. Andre benyttet kveldstimene til å forsøke seg på smuglertrafikk mellom gutte- og jenteteltene.

De gjenstående newtoncampene for i år er det venteliste på, men dersom man tidlig ute kan man bli med neste sommer. Vi snakkes da!

Skrevet av: Henrik Schaanning

Skrevet av Anne van der Wijst 19. juli 2018