Årets Topp7 i strålende sol

Folksomt på Våttakammen i godværet.
Folksomt på Våttakammen i godværet. Foto: Asgeir Våg

Årets Topp7 ble gjennomført  i drømmevær på tørre og fine turstier i marka. Dette er 6. året Midt-Norges største turarrangement går av stabelen og aldri før har så mange deltakere fullført Trondheims råeste tur. Hele 3160 deltakere kom i mål i år, det er ny rekord!

På tross av stor ombyggingsaktivitet gikk Topp7 som vanlig fra Trondheim Spektrum. Det er et mektig syn når flere tusen turglade mennesker legger i vei over Nidareid bru med kurs mot Bymarka på turfolkets festdag.

Det var ekstra mange blide og fornøgde turgåere å se i år i det flotteste turværet i Topp7 sin historie. Ekstra mange var det også som valgte den lengste løypa for å få med seg Storheia. Turen følger Kvistingstien fra Grønlia og opp til Storheia. Her var stien i år oppgradert med plankelagte myrer og bruer over bekker slik at man kunne gå tørrskodd helt til topps. De som valgte denne runden ble rikt belønnet med en herlig utsikt fra Trondheims høyeste topp.

Som vanlig var det matstasjon ved Skistua. Her fikk deltakerne servert boller, frukt, Real turmat og drikke. I det fine været kunne folk nyte ekstra lange rastepauser, både på matstasjonen og ellers rundt om i løypa.

Alle som fullførte Topp7, enten man gikk den lengste varianten om alle de 7 toppene eller en av de kortere alternativene (Topp1, Topp2 eller Topp5) fikk premie da de kom i mål i Trondheim Spektrum, t-skjorte + en ekstra innholdsrik goodiebag. Årets t-skjortefarge så også til å falle i smak hos de fleste. Deltakerne fikk også gavekort på en gratis overnatting på en av TTs hytter.

I målområdet var det i år laget et selfiepunkt der deltakerne kunne ta bilder for å dokumentere dagens innsats. Her var det også satt opp et mål der folk kunne teste treffsikkerheten med en fotball. Det slo spesielt godt ann hos den yngre garde.

TT gratulerer alle deltakerne med vel gjennomført tur og retter en stor takk til alle frivillige og samarbeidspartnere som har bidratt til å gjøre årets Topp7 til et vellykket turarrangement.

Se flere bilder fra Topp7 2016 HER

Se deltakernes egne #topp7 bilder HER

Les også: Storslagen stemning på Storheia

Mini Jakobsen ønsket Topp7-deltakerne god tur. Foto: Jonny Remmereit

Matstasjonen ved Skistua: Foto: Asgeir Våg

Skrevet av Asgeir Våg 13. juni 2016