Hytte  med  utsikt  til  innsikt

Den nye Ramsjøhytta ligger mektigt til ved Ramsjøen og foten av Fongen. Det er sjelden at ei turisthytte harmonerer så godt med sin omgivelser som nettopp her. Mange som kommer hit blir rett og slett målløse.

Den bærende idéen med den nye hytta skal bidra til å forsterke opplevelsen av mektig fjellnatur med “utsikt til innsikt”. Det er ingen tvil om at hytta allerede lever opp til dette, med store vinduer som slipper det mektige landskapet inn og med bærekraftige materialvalg som har trøndersk tilknytning.

Man er like mye ute som man er inne når man bor på denne hytta. Den er et godt sted å være og et fint rom for refleksjon; et rom som kan påvirke deg til å sette pris på naturen og se verdien av å ta vare på den. Denne hytta vil rett og slett gjøre noe med deg som menneske.

Sengene er laget på dugnad og alt er håndgjort; alle soverommene har fått senger i forskjellige farger. Fargenavn som multer, tyttebærrød og blåbærblå forteller oss at inspirasjonskildene er hentet fra naturen. 

Bærekraft og gjenbruk fra gamlehytta i nyhytta har vært viktige elementer. På et av rommene i den gamle hytta ble panelet på veggene tatt ned. De slitte overflatene fikk seg en runde med høvel og litt pussing, og så var bordene klare for montering i den nye hytta, like fine som nye.  

Noen av de gamle sengene og hyllene har blitt brukt til å lage nye hyller til blant annet spiskammeret på nyhytta. Fokuset på gjenbruk er høyt, og det er mange kreative ideer for å kunne bruke så mye som mulig fra gammelhytta. Vi har lært utrolig mye av disse prosessene, og spesielt masse om hvordan vi kan ta vare på det gamle slik at det kan brukes videre. Det er vi stolte av.

Ramsjøhytta har gode miljøløsninger og er drevet av selvlaget solstrøm og oppvarming med ved. Det er ikke innlagt vann og det er en nøktern luksus, men en komfort som for mange gir stor opplevelse av ekte glede.

Velkommen som gjest i reinens rike

Sylan er et viktig sommerbeiteoråde for reinen. I mai er det kalvingsperiode her, da er det ekstra viktig at man bidrar til at drektige simler får fred og ro. Ramsjøhytta ligger nærme viktige kalvingsområder, derfor er det ikke mulig å booke opphold her i denne preioden. 

Vi vil gjennom informasjon gi de besøkende nyttig kunnskap om hvordan man ferdes mest mulig skånsomt i møte med reinen som er her. Gjennom økt kunnskap vil man påvirke valgene til de som går på tur i området. Dette er et av temaene vil vil at gjestene som besøker Ramsjøhytta skal reflekter over.


Skrevet av Jonny Remmereit 13. juli 2022