39 kystnære turer

Som en del av satsingen på kystfriluftsliv har Trondhjems Turistforening gitt ut en bok som beskriver turmuligheter i regionen sørvest for utløpet av Trondheimsfjorden. Det geografiske området boka dekker omfatter kommunene Frøya, Hitra, Orkland, Heim, Aure og Smøla. Kystnaturen appellerer ikkje bare til øyet; her kan flere sanser fylles av sterke inntrykk fra fjord til fjell. Landskapet byr på nærkontakt med elementene i omgivelser like uforutsigbare og skiftende som været.

Kystens fortrinn som turområde er at her blir det tidlig vår, noe som gir kjærkomne muligheter for turer til fots mens det fortsatt er mellomsesong med mye snø i fjellet lenger inn i landet. Vinters tid er det gjerne ustabile snøforhold, men det finnes likevel relativt snøsikre fjellområder innenfor regionen som er godt egnet for skiturer. Sykkelturer passer godt på kysten, ikkje bare som hovedaktivitet men også i kombinasjon med for eksempel fotturer. En aktivitet som blir stadig mer populær er padleturer. Her kommer kystregionens egenart virkelig til sin rett. Kystfjellene byr også på fine muligheter for klatreturer. Boka er blitt til som et stort dugnadsprosjekt, med de lokale turlagene på Hitra og Frøya som naturlige samarbeidspartnere. I tillegg har Orkla Fjellsportklubb og andre foreninger samt enkeltpersoner i hele regionen delt sine beste tips til spennende og varierte turopplevelser. Til sammen har hele 41 personer bidratt med tekst og bilder i boka.

Alle medlemmer får boka tilsendt som en av mange medlemsfordeler.

En salgsutgave i stivbind kan kjøpes hos bokhandlerne, i Turbutikken eller på nett. Gi gjerne bort boka til noen som er glad i å gå på tur:-)

Disse selger boka: Bokormen Ringo Frøya, Hitra Turlag, Ark Orkanger, Ark Melhustorget, Ark City Syd, Norli City Syd, Norli Byåsen Butikksenter, Ark City Lade, Norli City Lade, Ark Cirkus Shopping, Ark Valentinlyst, Norli Solsiden, Norli Nordre gate, Ark Brunhjørnet og Ark Trondheim Torg.

Kjøp TTs turbøker på nett

Haugen bok

Ark

Norli

Notabene

Skrevet av Jonny Remmereit 2. desember 2021