Logo
Til DNT.no forside
Jøldalen juli 2023

Overnatte i telt ved hyttene i Sylan og Trollheimen

Det å kjenne på den unike frihetsfølelsen det gir å kunne slå opp teltet akkurat der man selv ønsker det; nær en bekk eller ved et idyllisk fjellvann, på en fjelltopp, i skogen eller på en frodig eng, det er magisk det. Vi ønsker deg velkommen til å slå opp teltet ved våre hytter. ´ På lik linje med regler som gjelder for dem som bor på hyttene har vi noen føringer og tips også for deg som telter, både hvis du ønsker å benytte tilbudene og fasilitetene på hyttene, men også når du ferdes i fjellområdene rundt.

Publisert: 20. juni 2023
DNTs tilbud

I fjellområdene Trollheimen og Sylan har Trondhjems Turistforening både ubetjente/selvbetjente turisthytter som er åpne året rundt og i sesong større anlegg som er betjente. Vi ønsker alle velkommen til å besøke oss, enten du vil bo på hyttene eller ønsker å overnatte i eget telt. Det å kunne oppleve den flotte fjellnaturen på ulike måter er en del av den unike tilretteleggingen for friluftsliv vi har i Norge som allemannsretten gir oss anledning til.

PS: Gjevilvasshytta har ikke teltplass ved hytta, men det er teltplass nede ved Rauøra på Gjevillvatnet.

Bildet viser en stor sandstrand ved en innsjø omgitt av fjell.
Rauøra ved Gjevilvassdalen. Foto: Janne Horgen Tegnander

Under oppholdet

Ønsker du å overnatte i telt ved våre hytter og benytte noen av de fasiliteter hytta tilbyr, må du betale en teltavgift. Priser på TTs hytter finner du her.

Det første du gjør nå du kommer til en turisthytte er å melde deg i resepsjonen hvis du er på en betjent hytte eller skrive deg inn hvis du er på ei selvbetjent/ubetjent hytte. På de betjente hyttene vil du få anvist plass der du kan sette opp teltet ditt. Som telter trenger du ikke bestille plass på forhånd, men du må alltid registre deg ved adkomst. 

Telter du ved ei betjent hytte og ønsker å kjøpe middag, kan det forhåndsbestilles senest klokken 12.00 samme dag som du ankommer hytta.

På de betjente anleggene vil du få mulighet til å dusje, benytte toalettene, tørke klær på tørkerommet, kjøpe middag og fylle på med proviant. 

På de selvbetjente hyttene vil du få benytte toalettene og fylle på med proviant.

Med dette håper vi at du som telter vil få fantastiske turer i våre fjellområder og tar med deg gode opplevelser og minner hjem! 😊

God tur og velkommen til oss!

Et telt er oppslått på en gresslette, og i bakgrunnen ruver et stort fjell under en rosa himmel.
Teltplassen ved Nedalshytta. Foto: Janne Horgen Tegnander 

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bestill overnatting på hyttene
Trollheimen august 23. Trollheimshytta og Svartådalen.
Bestill overnatting på hyttene
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Fine leirplasser i Bymarka
Telttur til Svarttjønna i Bymarka, mars 23.
Fine leirplasser i Bymarka
Informasjon om TT-hyttene
Nedalshytta juni 2022.
Informasjon om TT-hyttene