Velkommen til Barnas Store Digitale Fjæredag

Foto: Anne van der Wijst, Trondhjems Turistforening

I år avlyser vi ikke Barnas Store Fjæredag, vi gjør bare en vesentlig vri og inviterer deg vi til en digital fjæredag.   Sammen med våre partnere for fjæredagen håper vi å inspirere deg og din familie til å ta turen til fjæra på egenhånd.  De neste tre ukene vil vi hver uke presentere en film for deg.  Hver film beskriver en egen utfordring til deg som du skal utføre i fjæra. Etter at du har utført oppgaven sender du inn bidrag ditt til oss, og du er med i trekningen av fine uttrekspremier!

illustrasjon: Varvara Iashchenko
illustrasjon: Varvara Iashchenko

uke3:-Fuglene og søppel i fjæra

Denne gangen flytter vi fokuset til fuglelivet samt søppelutfordringen i havet og fjæra. Lær hva som er vår største fugel, hvorfor fjæra er så atraktiv for fuglene og mye mer i videoen under.

Bli med på fjæredugnad!

Slik bidrar du på fjæredugnaden:

  1. Dra til fjæra eller et våtområde i nærheten av der du bor og plukk med deg alt søpla du finner.
  2. Ta et bide av deg selv med din søppelfangst
  3. Sendt ditt bilde til tt@dnt.no innen 9. juni og vær med i trekningen av kule turbo-premier.
Foto: Anne van der Wijst, Trondhjems Turistforening

uke2:-Artene i fjæra

Har du noen ganger lurt på hva som lager sand-spagettihaugene du finner i fjæra? Og visste du at albuesneglene har en tunge som er lengre enn seg selv? Dette og mye mer lærer du om i videoen under!

Felttur til fjæra

Slik deltar du på vår felles fjærefelttur:

  1. Last ned vår tegning av fjæresonen og print den ut. Har du ikke printer, kan du hente eksemplarer på TT-brygga i Sandgata.
  2. Eventuelt; lag en undervannskikkert
  3. Ta med tegning (samt eventuell undervannkikkert) i fjæra og fargelegg ut fra det du observerer. Tegn inn artene du finner på rett plass i fjæresonen.
  4. Ta bilde av din tegning med observasjoner og sendt den til tt@dnt.no innen 2. juni og vær med i trekningen av kule turbo-premier.
Foto: Lillian Fjerdingen, Trondhjems Turistforening

Uke 1: - Den spiselige fjæra

Visste du at det er ingenting som er farlig å spise i fjæra? Men noen ting bør du ikke få i deg for mye av. Lær mer i videoen under!

Video challenge av den spiselige fjæra:

Slik delta du:
1. Finn 6 arter i fjæra du ønsker å smake på! Det kan for eksempel være; -snegler, søl, knoppene til grisetang, grisetangdokke/sea truffel, krabbe, blåskjell, sukkertare, kråkebolle ol

 2. Film med mobilen hvor du viset klipp av tilbedeningen av dine utvalgte arter samt at du prøvesmaker på alle 6

3. Send din film til tt@dnt.no innen 26. mai og vær med i trekningen av kule turbo-premier. TIPS! Send inn ditt bidrag ved hjelp av wetransfer, så behøver du ikke å gå vesentlig ned i kvalitet for sende som vedlegg på mail. NB! ved å sende inn bidrag godtar du at filmen, og deler av filmen, kan bli lagt ut på denne nettsiden og/eller på vår facebook side.

Foto: Anne van der Wijst, Trondhjems Turistforening

Skrevet av Anne van der Wijst 20. mai 2021