Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Betjeningen på Gjevilvasshytta testet negativt 

En gjest som bodde på Gjevilvasshytta fra lørdag til mandag denne uka har fått påvist Covid 19. Han har ikke symptomer, men ble i ettertid testet fordi han hadde vært i kontakt med en smittet person i forrige uke. Kommunelegen i Oppdal opplyser at det er snakk om et mutert virus. Derfor ble hytta stengt i slutten av vinterferien. 
De ansatte har tatt hurtigtest og den viser ingen smitte blant betjeningen. Nå foreligger svar på den ordinære testen og test nr to, også disse er negative. 

Trondhjems Turistforening som eier og driver hytta ble torsdag informert om at Gjevilvasshytta har hatt besøk av en smittet gjest sist helg. I henhold til vår smitteverninstruks kontaktet vi straks kommunelegen på Oppdal og samhandler tett med de nå. Først ble det vurdert at hytta kunne holdes åpen resten av vinterferien, men sent torsdag kveld endret kommunelegen avgjørelsen til å stenge hytta etter som det da var blitt påvist mutert virus.

Situasjonen nå
Kommunelegen på Oppdal koordinerer arbeidet og fatter beslutninger i den prosessen vi er inne i. De gjestene som var på hytta sammen med den smittede natt til mandag og gjester som har hatt kontakt med den smittede er kontaktet. Disse er testet og i karantene. Alle de ansatte er nå testet og svaret på hurtigtestene og den ordinære testen er heldigvis negative, og viser ingen smitte. Nå er også den andre testen som er tatt av betjeningen klar, også den viser ingen smitte. 

Vi har hatt en foreløpig evaluering av situasjonen. Det har vært et krevende arbeid, men det har vært til stor hjelp at vi har DNTs smitteverninstruks liggende i bunn for arbeidet på våre hytter. Denne sikrer oss gode rutiner for å hindre smittespredning. Etterlevelsen av disse rutinene har vært gode å ha når man kommer i en slik situasjon. Samarbeidet med kommunehelsetjenesten og kommunelegen i Oppdal har fungert veldig bra, og beredskapen på hytta og i TT er vi også godt fornøyd med. Vi kommer til å ha en enda en evaluering av dette sammen med alle vertskapene på våre hytter for å dele erfaringene. Her vil vi også se på om det er flere tiltak vi kan gjøre på våre hytter for å gjøre det så trygt som mulig for våre gjester og våre ansatte.

Alle som har vært innom hytta bes likevel å være observante på symptomer.


Kontaktperson for pressen er daglig leder i TT Frode Støre Bergrem tlf 4000 8668.


Artikkelen er skrevet 25. feb. kl. 18:40. Oppdatert 2. mars kl 15:14

Skrevet av Jonny Remmereit 25. februar 2021