Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

11 tips til ting du kan gjøre i høstferien

På vei til Ramsjøhytta i Sylan
På vei til Ramsjøhytta i Sylan Foto: Eskil Følstad

Har du lyst på en aktiv høstferie med frisk luft og vakker natur på alle kanter? Vi har tipsene for deg! 

TT hyttene kan brukes i høstferien og populære turmål og overnattingssteder, men du må booke om du skal dit. I tillegg arrangerer vi aktiviteter og turer både i nærområdet og til fjells. Her har vi listet opp det du kan delta på og samtidig satt opp noen tips til turer og aktiviteter du kan gjøre på egen hånd.

BESØK RØNNINGEN I BYRMARKA
Rønningen gård har åpent i høstferien, 

Mandag til fredag          -11.00 til 15.00 
​​​​​​​Lørdager og søndager - 10.00 til 16.00

Les mer om Rønningen

9 TURER DU KAN DELTA PÅ
I høstferien er det en rekke arrangerte turer du kan delta på i Trøndelag. 
Turene finner du her.

TIPS TIL HYTTETURER
Høsten er en fantastisk tid i fjellet med et fargespill som gjør inntrykk på de fleste som elsker naturen. Alle TT- hyttene er selvbetjente turisthytter, booking,  hvor man ordner med matlaging og organiserer oppholdet selv.  Les mer her.

TURTILBUD FOR UNGDOM
TurVerket tar turen til klatreparken "Høyt og Lavt" i høstferien. Her er det viktig med påmelding på forhånd, det er begrensede plasser så vær rask :) I klatreparken får vi utfordret høydeskrekken i ulike løyper, og suse gjennom lufta hengende fra zipline. Det er ulike løyper og vanskelighetsgrader, så her vil de fleste finne noe som passer sitt nivå. Les mer her.

KOM I FORM MED FRILUFTSTRIMMEN
Friluftstrimmen møtes på onsdager for styrke- og balansetrening som øker evnen til å gå på tur i ulendt terreng. Alle øvelsene kan tilpasses forskjellige nivåer og vanskelighetsgrader, så dette passer både deg som er helt fersk med trening, og deg som trener ofte.Les mer her

RETT UT-TURER
Rett ut er arrangerte nærturer i Trondheim og på Hitra. En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. RETT UT - turene er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i greit gåtempo.
​​​​​​​Sjekk ut tilbudet i høstferien her

10 utvalgte turmål i Trondheim

2021 er 20. året på rad vi gjennomfører dette turtilbudet. I år utvider vi antall turer fra 7 til 10 turmål i Trondheimsmarka. På hver topp står det en registreringstavle med et kodeord. Kodeordet kan du notere i brosjyren for Til Topps. Du kan også bruke UTappen og registrere ditt besøk med den. Slik blir du med.

Bli med på RETT UT - samle turpoeng i Melhus, Malvik og Trondheim

Fram tom 31. oktober kan du delta på RETT UT og få inspirasjon til å komme deg ut på tur der du bor. Det er Trondhjems Turistforening som står bak dette turtilbudet, som er gratis for alle som ønsker å være med. Vi har lagt ut en rekke digitale turposter i Trondheim, Melhus og Malvik. Bor du i en av disse kommunene kan du sjekke inn på postene som ligger i din hjemkommune. Slik deltar du.

TIPS TIL AKTIVITETER
Vi har laget en oversikt over en rekke aktiviteter du kan gjøre sammen med barna dine. Her finner du tipsene.

MERKA TURER I TRONDHEIM
Visste du at det vi arbeider med å merke 10 nærturer i byen? De 7 første er allerede ferdig merket. Les mer her

TURAPPEN FOR BARN

Prøv KulTur-appen og få poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler når du er ute på tur, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger.
Les mer her.

Skrevet av Jonny Remmereit 7. oktober 2021