Logo
Til DNT.no forside
Høstlandskap i fjellheimen, hvor vi ser utover en bakke med spredte unge trær, og ned i en dal hvor en elv renner. På andre siden ser vi flere fjell.

11 høstferieaktiviteter i Trøndelag

Har du lyst på en aktiv høstferie med frisk luft og vakker natur på alle kanter? Vi har tipsene for deg!

Publisert: 19. september 2023
Inspirasjon

TT hyttene kan brukes i høstferien og populære turmål og overnattingssteder, men du må booke om du skal dit. I tillegg arrangerer vi aktiviteter og turer både i nærområdet og til fjells. Her har vi listet opp det du kan delta på og samtidig satt opp noen tips til turer og aktiviteter du kan gjøre på egen hånd.

 

TIPS TIL HYTTETURER

Høsten er en fantastisk tid i fjellet med et fargespill som gjør inntrykk på de fleste som elsker naturen. Alle TT- hyttene er ubetjente eller selvbetjente turisthytter. Du kan booke plass eller bruke de på drop in. Husk DNT standardnøkkel. 
Les mer HER

 

DISSE TURENE KAN DU DELTA PÅ

I høstferien er det en rekke arrangerte turer du kan delta på i Trøndelag. Turene finner du her.

 

BESØK RØNNINGEN I BYRMARKA

Rønningen gård har åpent i høstferien

Mandag til fredag 11:00 til 15:00  
Onsdag 11:00 til 20:00 - Hjemmelaget burger
Lørdag og søndag 10:00 til 16:00  

 

TURTILBUD FOR UNGDOM

TurVerket tar turen til klatreparken "Høyt og Lavt" i høstferien. Her er det viktig med påmelding på forhånd, det er begrensede plasser så vær rask :) I klatreparken får vi utfordret høydeskrekken i ulike løyper, og suse gjennom lufta hengende fra zipline. Det er ulike løyper og vanskelighetsgrader, så her vil de fleste finne noe som passer sitt nivå. Les mer her.

 

KOM I FORM MED FRILUFTSTRIMMEN

Friluftstrimmen møtes på onsdager for styrke- og balansetrening som øker evnen til å gå på tur i ulendt terreng. Alle øvelsene kan tilpasses forskjellige nivåer og vanskelighetsgrader, så dette passer både deg som er helt fersk med trening, og deg som trener ofte. Les mer HER!

 

RETT-UT TURER

Rett ut er arrangerte nærturer i Trondheim og på Hitra. En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. RETT UT - turene er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i greit gåtempo.
Sjekk ut tilbudet HER!

 

10 UTVALGTE TURMÅL I TRONDHEIM

2022 er 21. året på rad vi gjennomfører dette turtilbudet. På hver topp står det en registreringstavle med et kodeord. Kodeordet kan du notere i brosjyren for Til Topps. Du kan også bruke UTappen og registrere ditt besøk med den.
Slik blir du med.

 

BLI MED PÅ RETT UT - SAMLE TURPOENG I MELHUS, MALVIK OG TRONDHEIM

Fram tom 1. oktober til 1. desember kan du delta på RETT UT og få inspirasjon til å komme deg ut på tur der du bor. Det er Trondhjems Turistforening som står bak dette turtilbudet, som er gratis for alle som ønsker å være med. Vi har lagt ut en rekke digitale turposter i Trondheim, Melhus og Malvik. Bor du i en av disse kommunene kan du sjekke inn på postene som ligger i din hjemkommune. 
Slik deltar du. 

 

TIPS TIL AKTIVITETER

Vi har laget en oversikt over en rekke aktiviteter du kan gjøre sammen med barna dine. Her finner du tipsene.

 

MERKA TURER I TRONDHEIM

Visste du at det vi arbeider med å merke 10 nærturer i byen? De 8 første er allerede ferdig merket. Les mer her

 

 

Liten gutt i en oransje hengekøye, med hodet hengende ut under. Bakken er dekket av grønn lyng.

TURAPPEN FOR BARN

Prøv KulTur-appen og få poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler når du er ute på tur, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger.

Les mer her.

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bestill overnatting på hyttene
Trollheimen august 23. Trollheimshytta og Svartådalen.
Bestill overnatting på hyttene
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem