Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Reis kollektivt til Sylan og Nedalshytta

Nedalshytta ligger fint til innunder Sylmassivet
Nedalshytta ligger fint til innunder Sylmassivet Foto: Jonny Remmereit

Med sommerens nye kollektivtilbud kan du kombinere reise helt fra Trondheim til Nedalshytta via Væktarstua i Tydal, med linje 330. Dette passer ypperlig for deg som ønsker å utforske vakre Sylan, gå toppturer, retur etter Norge på tvers -turen eller nyte naturen og Nedalshytta sammen med familien.

Buss hele veien
Hver helg kan du ta bussen helt til Nedalshytta. Transporttilbudet går hver fredag og søndag, og gjelder fra fredag 21. juni til søndag 15. september 2021. Det må bestilles trensport til/fra Nedalshytta til/fra Væktarstua. ​​​​​​​Bestilles på tlf 07373 innen kl 18.00 dagen før.  

Andre dager kan du kombinere buss og taxi
Fra Selbu Skysstasjon går det buss flere ganger daglig. Rute nummer 330 ​​​​​​​gjelder her også. Det er ordnet med fastprisavtale på taxi som du kan bestille til eller fra bussen som går til Selbu

TAXI MULIGHETER:
Du kan booke taxi til følgende telefonnummer: 96500252

Pris:
Nedalshytta - Væktarstua - 700 kr pr. tur
Nedalshytta/Væktarstua - Selbu Skysstasjon - 1 800 kr pr tur

Taxien har plass til 6 personer forutsatt at man er i samme husstand grunnet Corona situasjonen, ellers er det plass til maks 2 personer som ikke deler hustand. Dette kan forandre seg ut i fra hva som skjer rundt Corona situasjonen. 


Tips til turer du kan gjøre fra Nedalshytta

Toppturer helt på Grensen

2-3 dager: Nedalshytta er en flott base for dagsturer til topper i Sylmassivet. Fra hytta er det merka ruter til både Storsylen og Storsola som er de mest populære toppturmålene fra norsk side.

Lørdag: Storsylen
Storsylen er Sør-Norges høyeste grensefjell og den mest besøkte toppen i Sylan både fra norsk og svensk side. Toppen, som så vidt er norsk, reiser seg majestetisk 1762 meter til vers og er omkranset av høye svenske fjell. Turen er krevende og du må regne med å bruke mellom 8 og 9 timer tur retur i ren gangtid. Du har størst sjanse for å få audiens på toppen fra juli til september.

Søndag: Storsola
Toppturen til Storsola er kortere enn turen til Storsylen. Toppen er litt lavere, 1711 moh. men utsikten er vel så praktfull, mot resten av Sylmassivet med Storsylen og helt fri mot vest og sør. Storsola utgjør grenserøys 155A på riksgrensa. Fortsetter du videre en knapp kilometer inn på svensk side kommer du til tvillingtoppen Templet, 1728 moh

Fra hytte til hytte
Fredag ankommer man Nedalshytta og den vakre Nedalen. Lørdag går man opp langs Sherpatrappene og langs det mektige Sylmassivet til Storerikvollen turisthytte. Søndag går man turistruta eller langs grusveien i et mektigt høyfjellsterreng ned til Ås i Tydal. Her går man på bussen mot Stjørdal/Trondheim

Dagsturer fra Nedalshytta
Nedalshytta ligger som hovedinnfallsport til Sylan fra norsk side.  Hytta egner seg godt for barnefamilier og andre som ønsker å bo fast og utforske de flotte dagsmulighetene i området. 
1. Neaklumpen: Kort tur til topp like ved hytta
2. Fisketur på Nesjøen: Robåt kan leies ved Nesjøen Båtutleie
3. Geitbekken: Tur til badekulper i Nordskardsfjellet
4. Fossen i Ekorråa: 20 meter høy foss med fin rasteplass
5. Bandaklumpen: Ryggvandring med storslått utsikt mot Sylmassivet.


Fottur og båttur 
Fredag ankommer man den vakre Nedalen med overnatting på Nedalshytta. Hytta som ligger helt innunder mektige Sylmassivet.
Lørdag går man opp langs Sherpatrappene og langs det mektige Sylmassivet til Storerikvollen turisthytte. Søndag tar man båtruta over Nesjøen og Esandsjøen tilbake til Nedalshytta.

Sorsylen ruver godt i landskapet her, med sine 1762 moh
Sorsylen ruver godt i landskapet her, med sine 1762 moh Foto: Jonny Remmereit/TT
Storerikvollen turisthytte
Storerikvollen turisthytte
Båtrute på Nesjøen
Båtrute på Nesjøen

Skrevet av Jonny Remmereit 16. juni 2021