Slik er tilbudet i dag

Nedalshytta ligger fint til innunder Sylmassivet. Om litt kommer sommeren hit i år også.
Nedalshytta ligger fint til innunder Sylmassivet. Om litt kommer sommeren hit i år også. Foto: Jonny Remmereit

De betjente turisthyttene åpnet dørene 19. juni -  huske å bestille plass på forhånd.

TT har alltid sagt at det er rom for alle som kommer. Men i år må vi ha mye mer kontroll på antall personer samlet for å drive etter trygge rammer i henhold til smittevernskravene. Derfor må alle bestille plass på forhånd.  Du kan bestille sommeropphold på betjente hytter i dag. 

Les om forholdene i fjellet.


Selvbetjente hytter åpner litt etter litt
Vi kommer til å åpne opp litt etter litt og selvbetjeningshyttene Bårdsgarden og Kårvatn i Trollheimen er de første som åpner opp. Her er det mulighet å overnatte om man bestiller opphold.

DNT har utarbeider en instruks for smittevern både på hyttene. Det blir blant annet begrensinger i antallet som kan bo på hyttene samtidig. Det blir også andre vaskerutiner, både for de som bor på hytta og for hyttetilsyn og hyttevakter.

- Med tiltakene vi nå iverksetter, så er smittefaren liten. Vi åpner forsiktig opp etter nøye vurdering internt og i samråd med smittevernmyndighetene. Alle skal føle seg trygge enten de bor på hyttene våre eller blir med på tur med oss.

På Bårdsgarden og Kårvatn har vi booking og smittevernplan på plass og tilpasset oss de restriksjoner som er gitt. Den største forskjellen er at nå kan du ikke bare komme og finne deg en plass. Du MÅ bestille og det er begrensninger på antall.

For bestilling på Bårdsgarden ta kontakt på e-post: baardsgarden@baardsgarden.no eller
Tlf: 97652029. Her er det også 2 andre hytter, Eldhuset og Rorbua til utleie slik at det kan bli flere grupperinger. Ta kontakt så finner vi ei løsning. 

For bestilling på Kårvatn ta kontakt på e-post: cathrine@kaarvatn.no eller på Tlf: 98495862 . Her er det også hytter som kan leies slik at det kan bli flere grupperinger. Ta kontakt så finner vi ei løsning.

–Vi prøver å åpne opp de andre selvbetjente hyttene så raskt vi kan, men det skal være trygt. Derfor holdes dørene være stengt til 19. juni med unntak av Kårvatn og Bårdsgarden. Vi trenger tid til å sette inn mange nye tiltak og da må vi sørge for at frivillige, medlemmer og gjester får nødvendig informasjon og vet hvordan de skal gå frem.

Det er ikke alle hytter det er mulig å bestille plass på via nettet, dette jobbes det fortløpende med. Bestilling for disse hyttene blir oppdatert på hver og èn hytteside på UT.no så fort det er klart. Vi håper at dette er klart i løpet av uke 26. Vi beklager forsinkelsen som skyldes utfordringer hos vår bookingleverandør.

– Vær fleksibel
2020 er annerledesåret, og unntakstilstanden vil også prege friluftslivet fremover. 

Vi skal gjøre det vi kan for at alle som ønsker det skal få gode naturopplevelser fremover, men det vil bli annerledes enn det man er vant til. Både DNT og turgåerne må endre rutiner og praksis. Med god planlegging og en innstiling om å følge reglene, er vi sikker på at dette blir bra, tross alt. 

Disse reglene gjelder for hyttebesøk: 

  • Oppdater deg på de siste anbefalingene fra FHI og følg disse før du drar på tur 

  • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte.  Dette gjelder også milde symptomer. 

  • DNT åpner kun hytter som har mulighet for forhåndsbooking. Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.  

  • Et besøk består av et reisefølge på maksimalt fem personer, unntatt for personer som lever sammen til daglig. Dette gjelder så lenge dette er rådet fra myndighetene. 

  • Hyttene vaskes regelmessig. Gjestene må ha med eget sengetøy som er vasket på 60 grader. Sjekklister på hytta må følges. Gjester må ha med eget sengetøy eller ta med lakenpose med eksternt putetrekk i tillegg.

  • Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ha med deg egne søppelposer og ta med all søppel hjem.  Bor du på en selvbetjent hytte med matlager – ta på det du skal ha selv, ikke noe annet. 

  • NB! Viktig å huske lakenpose samt  DNT medlemsbeviset ditt  når du overnatter både på betjent, selvbetjente og ubetjente hytter.


Arrangerte turer er i gang igjen
Trygt for alle - Mindre grupper, god avstand

Den største endringen i turtilbudet er at turene blir satt opp med færre deltakere og at alle type turer fremover har påmelding. Turgruppene vil bestå av et begrenset antall personer.  Antallet justeres etter gjeldende regler og egnede smittevernstiltak. De fleste fellesturene TT har planlagt i mai vil gå som planlagt. Også seniortilbudet til TT er i gang med turer. Og flere tilbud er på gang.

- Da er det en forutsetning at det holdes god avstand mellom gruppene. Alle som ikke tilhører samme husstand må sørge for å holde 1 meters avstand. Dette er en ny situasjon for alle. Hvordan det vil se ut om en måned eller to, er umulig å spå. Dagens retningslinjer tar høyde for situasjonen slik den er i dag, og tilpasse etter hvert.
Les mer om turene og kurs

Turbutikken er åpen
I Turbutikken selges det noe turartikler og bekledning, men i hovedsak er dette et Informasjonssenteret som hjelper deg med turtips og planlegging av turer.
Vi holder åpent fra kl 10 til 16 mandag til fredag.

Turbobua på Rønningen åpner for servering i mai.
Turbobua på Rønningen åpner for servering i mai. Foto: Jesper Sjåstad Jørgensen

Rønningen i Bymarka har åpent
Vi holder Turbobua åpent lørdager og søndager.
Les mer her

DITT MEDLEMSKAP BETYR MYE

Et medlemskap i DNT har aldri vært mer verdt. Det går med på å sikre at hytte og rutetilbudet fortsatt er der når vi har kommet oss igjennom disse utfordrende tidene.​​​​​​​ DNT har 550 hytter og over 22 000 km med merket sti over hele landet, og det er mange muligheter for en spennende og opplevelsesrik sommer i Norge.

Skrevet av Jonny Remmereit 17. juni 2020