Slik er tilbudet i dag

TT har alltid sagt at det er rom for alle som kommer. Men nå må vi ha full kontroll på antall personer som bruker tilbudet for å drive etter trygge rammer i henhold til smittevernskravene. Derfor må alle bestille plass på forhånd. Dette gjelder også for 2021. Endringer i tilbudet vil derfor kunne komme når justeringer i smitteverntiltakene gjøres. I tillegg må du sørge for at du oppfyller dine smittevernforpliktelser ut fra nasjonale og lokale smitteverntiltak for deg og ev. ditt reisefølge om dere er flere. 

DNT har utarbeider en instruks for smittevern på hyttene. Det blir blant annet begrensinger i antallet som kan bo på hyttene samtidig. Det blir også andre vaskerutiner, både for de som bor på hytta og for hyttetilsyn og hyttevakter. Vi justerer bookingalternativene iht. dagens smittvernestiasjon.

Forhåndsbooke plass gjør du her

Disse reglene gjelder for hyttebesøk: 

​​​​​​​Selv- og ubetjente hytter:

 • Alle gjester må bestille overnatting på forhånd
 • Antall gjester som kan oppholde seg på en selv- eller ubetjent hytte er regulert i bookingsystemet. Regelen er at man skal kunne holde en meter avstand mellom hvert turfølge. Denne regelen gjelder så lenge dette er rådet fra myndighetene.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta.
 • Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ha med deg egne søppelposer og ta med deg søppel hjem. Bor du på en selvbetjent hytte med matlager – ta på det du skal ha selv, ikke noe annet.
 • Du må ta med lakenpose og eget putevar, eller sengetøy. Sjekklister på hytta må følges.
 • Utedo på hyttene kan brukes uten at gjestene bor på hytta, men husk å vaske deg med desinfeksjonsmiddel før og etterpå
 • Det er ok å kjøpe proviant fra de selvbetjente hyttene, men det er ikke lov for gjester som ikke bor på hytta å tilberede mat, koke vann, tørke klær osv inne på hyttene, eller sette seg ned inne og spise maten sin

Betjente hytter:

 • Alle overnattingsgjester må bestille på forhånd
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta for å sikre god hygiene mens dere bor på hytta.
 • Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Gjestene må ta med lakenpose og eget putevar, eller sengetøy. 
 • Teltere må ta kontakt med hytta på forhånd og reservere plass. Teltere kan bruke sanitæranlegg på hyttene
 • Dagsbesøk er ok

NB!  Ta med deg DNT medlemsbeviset når du overnatter både på betjent, selvbetjente og ubetjente hytter.


Arrangerte turer og aktiviteter

Trygt for alle - Mindre grupper og god avstand

Den største endringen i tur- og aktivitetstilbudet er at turene og aktivitetene fremover blir satt opp med færre deltakere og at alle typer turer og aktiviteter har påmelding.  Tur- og aktivitetsgruppene vil bestå av et begrenset antall personer.  Oppsatte turer og arrangement vil justeres etter gjeldende regler og egnede smittevernstiltak. 

Når du deltar på turer og aktiviteter i regi av oss, er det viktig at du følger rådene fra Folkehelseinstituttet:

 • Hold god avstand til andre, minst en meter
 • Rengjør hendene godt og ofte med såpe eller bruk alkoholbasert hånddesinfeksjon
 • Hold deg hjemme hvis du er syk

Les mer på fhi.no   
Her finner du planlagte turer og arrangement iht dagens smitteverntilstand​​​​​​​Turbutikken er åpen
I Turbutikken selges det noe turartikler og bekledning, men i hovedsak er dette et Informasjonssenteret som hjelper deg med turtips og planlegging av turer. Bruk munnbind ved besøk.
Vi holder åpent fra kl 10 til 16 mandag til fredag.

Rønningen i Bymarka har åpent
Sjekk åpningstider her.

DITT MEDLEMSKAP BETYR MYE

Et medlemskap i DNT har aldri vært mer verdt. Det går med på å sikre at hytte og rutetilbudet fortsatt er der når vi har kommet oss igjennom disse utfordrende tidene.​​​​​​​ DNT har 550 hytter og over 22 000 km med merket sti over hele landet, og det er mange muligheter for en spennende og opplevelsesrik sommer i Norge.

Skrevet av Jonny Remmereit 7. januar 2021