Påskehilsen fra daglig leder

Dette blir en annerledes påske for oss som på denne tiden vanligvis arbeider hardt med å gjøre fjellet tilgjengelig for alle gjennom å kviste løyper og åpne de betjente hyttene. Vi skulle lage fristende artikler om drømmeforhold i fjellet og lagt til rette for opplevelser for livet. I stedet har vi nå innsett at vi må avlyse alle arrangementer, og la hyttene stå ubetjent. De står der nå kun til bruk i nødsfall. Betjeningen på hyttene, både fjellhyttene og Rønningen er permitterte. Det er også de fleste ansatte i administrasjonen. Uten inntekter må TT i likhet med svært mange andre virksomheter gå inn i sparemodus for å komme velberget igjennom denne krisen.

For det skal vi. Styret har bedt oss om å kutte kostnader, og arbeide med å finne muligheter for å skape ekstra inntekt. Vi skal så langt det er mulig opprettholde vedlikehold på hyttene og stiene. Vi skal også sørge for å være relevant for dere medlemmer, og forsøke å bidra til turglede og naturopplevelser også i denne tiden. Og, når situasjonen gjør det mulig så skal vi være der, og starte opp igjen turer og arrangement. Hyttene skal igjen bli tilgjengelig, selv om det kan bli noen begrensninger til å begynne med. Vi takker for at du bidrar med ditt medlemskap. Sammen klarer vi dette!

For mange blir årets påske en helt annen enn det man vanligvis ville hatt. Nå handler det om å se mulighetene som er vi bor. I Trøndelag er vi heldige som har rikelig med snø. Slik er det ikke alle steder i landet. Det å komme seg ut i friskluft og få rørt seg er viktigere enn noen gang. Det gjør godt både for sjel og kropp.

Samtidig er vi nå i en situasjon som pålegger oss begrensninger. Vi må ta store hensyn for å begrense smitterisiko. Folkehelseinstituttet har laget noen regler for oss som vi skal følge. Personer må ikke samle seg i grupper på mer enn 5 personer, unntatt familier. Hold avstand på min 2 meter og tenk smittevern også på tur.

Det kan være krevende nå når vi i tillegg er pålagt å holde oss i nærområdene våre. Det kommer til å bli fullt på de mest kjente utfartsstedene, og når så mange er hjemme blir det fullt også på de stedene det vanligvis er bra plass på. Når vi da på toppen av alt ikke skal være nær hverandre blir det nødvendig å være kreativ.

TT legger nå stor vekt på å synliggjøre hvilke muligheter vi har i denne situasjonen. Vi har alle tiders mulighet til å bli kjent i nærområdene våre. Vi kan også velge andre tidspunkt for turen, og kanskje andre måter å ferdes på. I våre sosiale kanaler og på www.tt.no finner du noen tips til hva du kan gjøre.

Etter at vi begynte å fokusere på nærområdene ser jeg mange steder jeg ikke er særlig kjent, og det er mange aktiviteter jeg ikke har gjort før, og som det kan være spennende å oppleve.

Jeg tror dette kan bli en bra påske.

Les om hvordan vi mener du kan få ei drømmepåske i år også!

God tur!

Hilsen

Frode Støre Bergrem
​​​​​​​Daglig leder TT

Tusen takk til alle dere som bidrar gjennom medlemskapet. Sammen klarer vi dette!

Skrevet av Jonny Remmereit 3. april 2020