Disse turtipsene må du ikke gå glipp av

Påska står for tur. Nå handler det om å se mulighetene som er dere man bor. I Trøndelag er vi heldige som har rikelig med snø. Slik er det ikke alle steder i landet. Også i Trondheim er det supre skiforhold i markene og skiutfartsstedene. Det å komme seg ut i friskluft og få bevegd seg er viktigere enn noen gang. Det er med på at vi holder oss sunnere og friskere, både i kropp og sinn. MEN vi understreker viktigheten av at alle følger de råd og informasjon som blir gitt fra Folkehelseinstituttet. Personer må ikke samle seg i grupper på mer enn 5 personer, unntatt familier. Hold 2 meter avstand og tenk smittevern er hovedfokus også når man skal på tur.
Her er noen tips til uteaktiviteter man kan gjøre i nærheten av der man bor.

9 tips til påskeaktiviteter for barnefamilier
Vi har funnet fram til ulike aktiviteter som er på barnas premisser og er derfor med å gjøre påsketuren til en suksess.
Les alle tipsene

Ta frokosten, lunsjen eller middagen ute
Spis ute. Det trenger ikke være avansert, og du trenger ikke fyre opp bål. Lag gjerne maten hjemme først og ta den med deg enten på termos eller i boks.  Mat smaker ekstra godt ute! Prøv deg på bananpannekakerpølser innbakt i turbopinnebrød eller gamle svarten
OBS: Om du planlegger å fyre opp bål, husk å sjekke de lokale forholdene og bruk godkjente bålplasser der det er nødvendig. Det kan være  skog og lyngbrannfare flere steder.

Bygg iglo eller lag snøhule
Har du ikke overnattet i snøen kan dette være noe å prøve nå mens det enda er vinter i marka. Les deg opp på hvordan dette gjøres og prøv det ut i nærområdene. Det kan være en spennende opplevelse, men frem for alt en lærerik og nyttig erfaring å ha med seg. Ta iglokurset her

Skattejakt i fjæra
Det finnes et yrende dyreliv i fjæra vår. Dra på en spennende skattejakt etter småkryp! Ha på gummistøvler, ta med bøtte og spade. – og utforsk hva din lokale fjære har å by på. Les mer på

Fine skiturer etter oppkjørte spor
Ønsker man å gå på ski etter oppkjørte skispor finner man en fin oversikt på skisporet.no. Her er det kart som viser når og hvor det er kjørt skispor. Du begrenser smittefaren ved å legge turen utenfor skisporet på de fine godværsdagene. Der treffer du på lite folk. På dager med overskyet er det langt færre i skiløypene. Det er også lite folk om morgenen og om kvelden. Her finner du oversikt over de fleste skiløypene.

Lag din egen skileik
Ta turen utenfor oppkjørte skispor. Stopp ved en slak bakke. Sørg for å ha med en spade. Lag et hopp og noen kuler. Sette opp skistaver i trekantformasjon som porter til å bøye seg under når man renner ned bakken. Vipps så har du en skileikbakke. Les alle tipsene her.

Bruk hele døgnet
Skal vi unngå store folkemengder på godværsdagene kan det være et tips å spre turene gjennom hele døgnet.  De fineste opplevelsene kan du ha om morgenen. Da er det også minst folk ute. Lyset før og under soloppgangen er det ikke alle som har opplevd. Det er helt magisk, ja på grensen til religiøst. Kveldstur i mørket med hodelykt eller en stemningstur med bål er å anbefale. Ta gjerne ei overnatting ute. Aldri før har vi hatt bedre tid til å få til det enn det vi har nå.

Natt i naturen
Nå har vi bedre tid til å få til ei overnatting utendørs. Prøv hengekøye, telt, sove på verandaen eller under åpen himmel i skogen. Det er ofte lite snø og tørt og fint i granskogen.

Legg skituren utenfor skisporene
På godværsdager blir trengselen stor på de store utfartsstedene. Ta derfor turen tidlig eller sent på dagen, da er det mindre folk ute. La bilen stå og gå fra der du bor, om det er mulig. Ta turen utenfor de oppkjørte skisporene. Når satte du sist spor etter deg i snøen? Bare få meter utenfor skisporet dukker det opp en helt ny verden med nye opplevelser. Og du har de helt for deg selv.

22 «skikkelige» påsketurer
For de som vil ha en påsketur med litt lengde på og for de som er vant med fjellturer med skikkelige utfordringer har vi funnet fram til 22 skiturer som skulle passe godt her. Turene går i "Trondheimsmarka" og har lange dagsmarsjer og noen krever kunnskap om å ta seg frem utenfor skisporene. Sjekk turene her.

7 merkede fotturer
Mange steder er det fint med fotturer nå. Trondhjems Turistforening og Trondheim kommune har merket turstier der folk bor. De 7 første av 10 merkede turrunder i Trondheim er nå ferdige. Om litt skal de tre siste også være klar for byens innbyggere. Turene skal ligge i nærheten av der man bor slik at de stimulerer til hverdagsaktiviteten. I tillegg finner man informasjonstavler som skal berike turen med opplysning og steder av historisk interesse langs rundturen. Turene finner du her

Skrevet av Jonny Remmereit 3. april 2020