Rønningen  har  åpent  i  vinterferien

Foto: Anne van der Wijst

Rønningen gård er på god vei til å bli et senter for friluftsliv for byens innbyggere. På tunet finner man en åpen lavvo med bålplass som kan benyttes av alle. To av til sammen tre gapahuker er straks klar til bruk. Hit kan folk ta med seg sin egen hengekøye og overnatte ute i friluft. Rundt omkring på tunet finnes det mange bord og benker samt bålplasser.


Rønningen gård er et populært turmål og et naturlig knutepunkt for skiturer i området. Fra Granåsen og Skogly er det oppkjørte skispor som gir flotte skiturer inn til Rønningen for store og små. Fra Smistad er det vinterbrøytet vei som egner seg godt for dem som foretrekker fotturer om vinteren og for trilleturer med barnevogn. Det er også populært å ake på denne kuperte veien på tilbaketuren fra Rønningen.

For mange er Rønningen gård en kjær møteplass der turfolk kan slå av en hyggelig prat over en kopp kaffe og få seg noe godt å bite i. I tillegg til inneservering, er det tilrettelagt med sitteplasser ute og muligheter for bålgrilling.

Rønningen har lenge også vært en arena for ulike arrangement i TT-regi, slik som juleaktiviteter for barn og Kom deg ut-dagen som hvert år samler hundrevis av barn til ulike aktiviteter. Nå ønsker foreningen å utvikle stedet videre slik at det virkelig blir et senter for friluftsliv. Sist sommer ble Turboskogen åpnet. Dette er et skogsområde som ligger rett ovenfor gården der barna kan leke og utforske naturen på en naturlig måte.

En gapahuk i lafta tømmer ble også innvia i fjor, tilrettelagt for bruk av hengekøye. Høsten 2019 ble gapahuken brukt til hengekøyeovernatting nesten hver eneste natt! Tar du utfordringen? Når alle tre gapahukene som er planlagt står ferdige vil dette bli et tilbud som også retter seg mot skoleklasser og andre grupper som vil oppleve en natt eller to i naturen.


VINTERFERIEN

Til helga starter vinterferien, og Rønningen kommer til å holde åpnet alle dager gjennom ferien.

Fredag 21. og lørdag 22. februar er det "Natt i Naturen" på Rønningen.

Både lørdag 22. og søndag 23. februar serveres det frokost fra 07:30 til 09:30

På lørdagen er det utekino, som du kan se mer om HER, eller på Facebook.

På søndag er det fastelavnsarrangement på Låven og inne på Rønningen. Les mer om det HER.


STØTT  TT  PÅ  VIPPS

På Rønningen gård i Bymarka arbeider TT for å gjøre det spennende å drive med friluftsliv for barn, ungdom, familier og voksne. I tillegg til å drive serveringsstedet tilrettelegger vi med tre gapahuker, lavvo, benker, bålplasser, turboskog for barn, ake- og skibakker og bedre turstier i marka. Hvis du ønsker å støtte dette arbeidet kan du VIPPSE et valgfritt beløp. Søk opp ”Rønningen”.

RØNNINGEN  GÅRD ÅPNINGSTIDER VINTERFERIEN 2020

Mandag kl. 11.00-15.00 Tirsdag kl. 11:00 - 15:00
Onsdag kl. 11:00 - 20:00
Torsdag kl. 11:00 - 20:00 Fredag kl. 11.00 - 15.00
Lørdag kl. 10:00 - 16:00
Søndag kl. 10:00 - 16:00

Middagservering onsdag og torsdag fra kl. 15.

Første onsdagen i hver måned kl. 18:30 er det Quiz.

BIDRA  TIL  ARBEIDET FOR  FRILUFTSLIVET

”Grasrotandelen” er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 % av spilleinnsatsen direkte til et lag eller en forening, uten at det koster den som spiller noe. Mange har fortsatt ikke valgt hvem de vil skal få sin grasrotstøtte.

Dersom du ønsker å støtte arbeidet vårt med å tilrettelegge for friluftsliv og arbeidet for å få barn og unge ut på tur, gi gjerne din grasrotandel til Trondhjems Turistforening.

Slik støtter du TT: Du må være kunde hos Norsk Tipping for å bli grasrotgiver, og du kan tilknytte deg TT enten via en av deres kommisjonærer, eller på www.norsk-tipping.no.

Du kan også støtte oss via SMS: Skriv ”Grasrotandelen 911184354» og send til 60000 (tjenesten er gratis).

Skrevet av Asgeir Våg 13. februar 2020