Åpent  i  vinterferien  og  påska  på  Gjevilvasshytta

Foto: Anne Jørgensen Bruland

Gjevilvasshytta er betjent i skolens vinterferie og i påska og er et ypperlig tilholdssted for barnefamilier. Området byr på rike turmuligheter med spennende topper og lune daler. Rundt hytta vil det bli tilrettelagt for skileik hvor man kan delta etter eget ønske. Til Gjevilvasshytta er det 9 km å gå på ski.


Gjevilvasshytta må avlyse

Mange har fått med seg at det er usikkerhet rundt hvorvidt Gjevillvassvegen vil bli brøytet i perioder i vinter eller ikke. 

- Uten et forutsigbart skiløypetilbud er det vanskelig å drive et betjent serveringstilbud. Derfor må vi dessverre avlyse alle måneskinnsturene og all dagservering i helgene mellom vinterferien og påskeferien, sier Randi Horghagen som er vertinne ved den ærverdige turisthytta i dalen. - Dette beklager vi på det sterkeste over for alle som bruker Gjevilvasshytta som turmål, men håper at folk har forståelse for valget som er gjort. 

- Gjevilvasshytta er et flott tilbud til alle på Oppdal, lokalbefolkning, hyttefolk, og tilreisende. Det er også en stor bedrift med mange ansatte og høye driftskostnader. TT kan ikke drive uten forutsigbare rammer, sier Frode Støre Bergrem, daglig leder i Trondhjems Turistforening. - Den usikkerheten som råder nå er uakseptabel for alle. Vi er derfor svært glade for at Oppdal kommune nå har gjort vedtak som leder til å fullføre reguleringsprosessen og sørge for at Norges mest attraktive skiløype som har eksistert i 40 år blir videreført.

- Gjevilvasshytta vil uansett være åpen for både dagsbesøkende og overnattende i vinterferie og påske. Så får vi alle håpe at det får være skiløype i dalen i disse periodene, sier Frode Støre Bergrem.

Du kommer deg til Gjevilvasshytta med tog eller buss til Oppdal og taxi til Osen ved Gjevillvatnet. Med egen bil følger du E6 til Oppdal, Fv 70 til Festa bru og tar til høyre (nordover) og følger bomvei til Osen ved Gjevillvatnet. Herfra er det 9 km på ski inn til hytta.

Foto: Håvard Håskjold


Gjevilvasshytta 

Betjent
Vinterferien: 15. - 23. februar 
Påske: 3. - 13. april 

Ubetjent 
Til og med 14. februar 
24. februar - 2. april 
Fra og med 13. april 

Skrevet av Jonny Remmereit 12. februar 2020