to  nye  turstier  i  Trondheim

Søndag 9. februar åpnet Trondhjems Turistforening og Trondheim kommune to merkede turstier, Leirfossrunden og Tillerrunden. 

Begge disse to merkede turstiene er en del av prosjektet "10 nærturer i Trondheim", som turistforeningen og kommunen arbeider med. Nå er det beboerne i områdene rundt Tiller, Sjetnemarka og Kroppanmarka som vil få sin egen merka nærtur. Leirfossrunden er på 5,2 km og Tillerrunden er på 6,8 km. Rundene henger sammen slik at om man ønsker seg en lengre tur er også det mulig. Her blir det turmuligheter for alle.

Åpningsarrangementet starter kl 11 søndag 9. februar med oppmøte i parken ved Coop Prix i Sjetnemarka. Etter en presentasjon av «Nærtur-prosjektet», kan man følge erfarne turledere enten gjennom Leirfossrunden eller Tillerrunden. For tilreisende anbefales det å benytte seg av AtB, rute 24 eller 45, til “Paul Skolemesters veg”. Det blir enkel servering i parken.

10 nærturer i Trondheim
De 10 nærturrundene skal være geografisk jevnt fordelt i Trondheim og ligger nært der folk bor. Det skal være enkelt og greit å komme seg ut på nærtur! Rundene varierer fra i 3,3 kilometer til i overkant av 7 kilometers lengde. Hensikten med dette er å motivere flere til å komme seg ut på tur i hverdagen. Det er et godt folkehelsetiltak. Forskning viser at det det å gå på tur er den aktiviteten flest foretrekker som fysisk aktivitet i hverdagen. Da er det viktig at det er enkelt å komme seg ut der hvor man bor.

Derfor er godt merkede runder med god skilting viktig for at det skal være enkelt og trygt å finne frem. Turene bør også ligge i nærheten av der man bor slik at de stimulerer til hverdagsaktiviteten. I tillegg finner man informasjonstavler som skal berike turen med opplysning og steder av historisk interesse langs rundturen. Turene har fått en egen nettside med beskriver og kart over alle rundene. Les mer på: www.nærtur.no

Ferdigstilte turrunder:
1. Midtbyrunden
2. Saupstadrunden
3. Forsvarsrunden
4. Ranheimsrunden
7. Sentrumsrunden i Klæbu

Åpner nå:
5. Tillerrunden
6. Leirfossrunden

Kommende rundturer:
8. Havsteinrunden
9. Nardorunden
10. Strindarunden

Foto: Torunn Haugrønning

Alle turene er merket med denne type skilt.  

Rundene har opplysnings-tavler med informasjon om turen og opplysninger om steder med historisk interesse.

Skrevet av Jonny Remmereit 6. februar 2020