Vi søker kokker til drømmejobben i Trollheimen eller Sylan fjellområde

Trondhjems Turistforening har i dag 7 hytter som er bemannet med personell gjennom hele eller deler av sesongen. Vi søker nå kokker til å kunne jobbe på Jøldalshytta (Trollheimen) og Nedalshytta (Sylan) sesongen 2022

Som kokk på Jøldalshytta og Nedalshytta er du, sammen med daglig leder, ansvarlig for at kjøkkendriften oppfyller mattilsynets krav til trygg og sikker produksjon av velsmakende mat til gjester og ansatte. Du har hovedansvaret for tilberedning av treretters middag til gjesten, middag til personalet samt baking av brød og kaker. Videre sørger du for at råvarer og ferdigvarer blir godt tatt vare på, og at kjøkken og lagre holdes rene og ryddige. Du vil også være delaktig i planlegging av vareinnkjøp gjennom sesongen. 

Arbeidsbelastningen varierer i løpet av sesongen og gjennom uken avhengig av antall gjester. Det er derfor viktig at du er fleksibel og god til å planlegge arbeidsdagene og ukene dine samt takler stress på en god måte. Det betyr blant annet at du er i stand til å ta ting på sparket og tilpasse deg et større antall gjester enn forventet, ofte på kort varsel. 

Jøldalshytta ligger midt i den naturskjønne seterdalen Jøldalen i den nordøstre delen av Trollheimen i Rennebu kommune, og hytta er en del av den klassiske fjellturen Trekanten. Flere av de mest kjente toppene i fjellområdet, bl.a. Trollhetta, Svarthetta, Geithetta og Rinnhatten er innenfor rekkevidde av en grei dagstur. Det er knappe 5 km til nærmeste vei – parkeringsplassen Kleva ved Jølhaugen. Dette byr på en del utfordringer med varetransport, men den korte ski-/gåturen fra Kleva og inn til hytta sikrer en god tilstrømning av dagsbesøkende. Varelevering skjer med traktor om sommeren og beltekjøretøy om vinteren. 

Nedalshytta ligger lunt og idyllisk til i bjørkeskogen innunder det mektige Sylmassivet (1762 moh). Fra hytta har du utsikt mot Skarddørsfjella og utover Nedalen og Nesjøen.

Hytta er hovedinnfallsporten til Sylan fra norsk side, og er en del av den populære helårsruta "firkanten" som går mellom Blåhammaren Fjällstation (Blåhammarstugan) (S), Storerikvollen, Nedalshytta og Sylarnas Fjällstation (Sylstasjonen) (S). I området rundt Nedalshytta er det også fantastiske dagsturmuligheter, noe som gjør hytta til et godt utgangspunkt for barnefamilier som ønsker å bo fast. For toppturentusiastene er Sylmassivet et eldorado, med Syltoppen (1762 moh.) og Storsola (1711 moh.) som de utvilsomt mest populære toppene i Sylan.

De ansatte på Jøldalshytta og Nedalshytta jobber og bor tett sammen, og du vil være en del av et sammensveiset team som alle har fokus på å gi gode opplevelser til gjestene. Her spiller maten selvsagt en stor rolle, og både smak og presentasjon er viktig for å gi en god opplevelse. Videre er det en selvfølge at alle bidrar til et godt og trygt arbeidsmiljø. De ansatte har eget rom med håndvask, felles dusj samt egen felles stue. 

Kjøkkenet på Jøldalshytta er bygget på 90-tallet og er utrustet med gasskomfyrer og helt ny konveksjonsovn på gass og strøm. Strømforsyningen på hytten er 220V, og kommer fra en stor batteribank samt et dieselaggregat som kun er i bruk morgen og kveld. Det er derfor viktig å planlegge all bruk av tyngre kjøkkenmaskiner da disse kun vil kunne benyttes når aggregatet er i drift. 

Kjøkkenet på Nedalshytta er utrustet med gasskomfyrer og en konveksjonsovn og har fast strøm innlagt.

Som kokk starter du vanligvis arbeidsdagen med baking, forberedelse av kveldens middag samt med å være behjelpelig under frokostserveringen om det trengs. Du har fri noen timer midt på dagen, og har mulighet for å utnytte de flotte turområdene rundt hyttene. På ettermiddagen ordner du middag til betjeningen, samt treretters middag til gjestene våre. Vi har i utgangspunktet en fast ukesmeny, men den kan endres etter tilgang på råvarer i løpet av sesongen. Du har fri en dag i uken, og denne kan planlegges slik at du har mulighet for en overnattingstur på en av nabohyttene våre. Du jobber i gjennomsnitt 10 timer pr dag. 

Vi ser gjerne at du som søker er glad i å jobbe, og gjør det lille ekstra for gjestene våre, og for dine kolleger. Du har sans for orden og renhold, og må kunne samarbeide godt i et vanligvis ungt arbeidsmiljø, der det ofte er innslag av ungdom som stifter bekjentskap med en jobb for første gang. Du vil jobbe tett med resten av teamet, og du må utvise respekt og ha forståelse for at ikke alle er ferdig utlært når de er blant de heldige som får jobbe hos oss. Det er en fordel at du er glad i naturen og kan sette pris på å være midt i et av Norges flotteste fjellområder. 

Det er ønskelig at du som søker behersker et av de skandinaviske språk (norsk, svensk eller dansk) 

Sesongen 2022 har to perioder der det er ønskelig å ha samme kokk begge perioder (gjelder kun Nedalshytta), men har du mulighet til en av dem vil det også bli tatt med i betraktning. De to periodene er:

Periode for jobb på Jøldalshytta 

Sommer: 15 juni til 12 september 

 Mer informasjon om hytta : https://ut.no/hytte/10975/jldalshytta

Perioder for jobb på Nedalshytta

Påsken - 6 april til 19 april

Sommer - 15 juni til 12 september

Mer informasjon om hytta: https://ut.no/hytte/10679/nedalshytta


Dette kan vi tilby deg: 

Fast lønn etter avtale 

En spennende og givende jobb i et flott fjellområde. 

En jobb med fokus på god og hjemmelaget mat med lokale råvarer så langt det er mulig. 

Glade og hyggelige gjester 

Glade og hyggelige kolleger 

Frihet med mulighet for å planlegge dine egne arbeidsdager 

Unike naturopplevelser for livet 

Søkander sendes til jobbitt@dnt.no og merkes med Kokk TT. Søkandsfrist 25 mars

Alle søknader skal innhold søknad, CV og ønsket arbeidsted(kan være begge to)

Om arbeidsgiveren

Trondhjems Turistforening (TT) er Midt-Norges største friluftslivsorganisasjon med over 22.000 medlemmer. Organisasjonen ble grunnlagt i 1887. TT er tilknyttet Den Norske Turistforening (DNT). Foreningens formål er å tilrettelegge for et aktivt, enkelt og naturvennlig friluftsliv.

Skrevet av Jesper Sjåstad Jørgensen 12. januar 2022