Logo
Til DNT.no forside
Solnedgang fra badekulp i Skardsfjellet - 2019.08.02

Hund på hyttene i Trollheimen og Sylan

Mange turgåere har med seg sin faste følgesvenn på fire bein opp i den vakre fjellheimen. Dette er noe både eier og hund verdsetter og gleden av å ha med seg sin beste venn hunden på tur skaper mange magiske øyeblikk. Husk å kontakte hytta for å høre om det er ledig plass til hunden før du bestiller seng.

Publisert: 20. juni 2023
DNTs tilbud
En jente sitter på huk og holder båndet til en hund som ser på noen sauer.
Hold alltid hunden i bånd i møte med dyr i fjellet. Foto: Jonny Remmereit

 

Trondhjems Turistforenings sine hytter skal være et sted der du som er hundeeier skal kunne overnatte sammen med din firbeinte turkamerat, derfor er alle våre hytter tilrettelagt for hund.

Her får du nyttige tips om hva du som hundeeier skal tenke på før du legger ut på turen, utstyr du bør ha med deg og gode råd om selve oppholdet på hytta.

Forberedelser før turen

Før du legger ut på turen anbefaler vi å sjekke ut turområdet og hyttene på ut.no. Der vil du finne informasjon om hyttene du skal besøke og hvilke fasiliteter de har for deg som går med hund i fjellet.

Alle TTs hytter er tilrettelagt for hund og med hunderom som er utstyrt med hundebur. Det er ikke mulig å bestille hunderom på TT sine nettsider, men ønsker du som hundeeier å bestille en seng med hund, så gjør du følgende:

  • Kontakta hytta for å høre om det er ledig plass til hunden før du bestiller seng
  • Bestill enkeltseng(er) for hele reisefølget - ikke rom
  • Legger til i en kommentar at du har med deg en hund
  • Er dere et reisefølge må de andre bestille for seg selv og det er ingen garanti for at hundeeier blir plassert på samme rom som resten av reisefølget
  • Husk at det kan være flere hunder på samme rom i hvert sitt bur

Har du spørsmål når det gjelder fasilitetene på hytta du skal besøke anbefaler vi at du kontakter hytta direkte (gjelder betjente anlegg) eller informasjonssentret vårt på 73 92 42 00 hvis det gjelder ubetjente/selvbetjente hytter.

For hundens eget beste bør du sette deg inn i forholdene på turen du skal gå og vurdere om hunden har kondisjon til å gjennomføre de etappene som er planlagt.

Har du tispe med løpetid anbefaler vi at hunden blir igjen hjemme på grunn av at hannhunder ofte da er overivrige og lager mye støy.

 

En hund ligger i et hundebur.
 Det er egne hundebur på hyttene. Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT

Utstyr du må ha med deg

Du må planlegge med den maten hunden din trenger på turen. Våre hytter har ikke hundemat til salgs.

Ta gjerne med et kjent teppe hunden ligger på hjemme. Våre hundebur har tepper, men der har det sovet mange hunder før og det vil for mange hunder oppleves tryggere med en velkjent lukt.

Potesalve og hundesokker kan være lurt å ha i sekken. Har hunden din lite pels kan også klær være nødvendig hvis været tilsier det.

Ekstra hundebånd kan være lurt å ha i sekken.

Sensommertur på ruta mellom Ramsjøhytta og Schulzhytta. Hunden Simba må ta en liten hvil midt i Ramskaret.
Hunden Simba må ta en liten hvil i Ramskaret. Foto: Janne Horgen Tegnander

Under oppholdet

Når du nå ankommer hytta skal hunden alltid stå i bånd. Dette er både for din hunds egen sikkerhet og for at de andre gjestene som oppholder seg på hytteområdet skal føle seg trygge.  

Hunden har to tilholdssteder mens den er på hytta. Det er enten utendørs i bånd, eller i hundeburet inne på hundrommet. Hunden skal ikke med opp i sengen med eier eller inn i fellesarealer i hytta.

Du er selv ansvarlig for å sjekke forholdene på de enkelte hyttene du besøker. Renhold når man forlater hundrommet er viktig. Tenk på at neste hundeeier skal få en god opplevelse av å komme til hundrommet.

Når du går mellom hyttene skal hunden være i bånd (både Trollheimen og Sylan har mye rein og sau som beiter) og husk at det er samme regler på fjellet som det er i byen i forhold til avføring på stien. Den må plukkes opp eller flyttes ut av stien.

Med dette håper vi at du som hundeeier får en fantastisk tur ut i fjellet med din bestevenn. Vi som jobber på hyttene skal gjøre vårt beste for at både du og hunden din får en så god opplevelse som mulig.

God tur!

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bestill overnatting på hyttene
Trollheimen august 23. Trollheimshytta og Svartådalen.
Bestill overnatting på hyttene
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Åpningstider på tt-hyttene
Nedalshytta juni 2022.
Åpningstider på tt-hyttene
Informasjon om tt-hyttene
Gjevilvasshytta i Trollheimen. Kåret til Norges fineste betjente DNT-hytta.
Informasjon om tt-hyttene