Ny turbok fra Sylan

Foto: Marius Dalseg/DNT

Årets turbok fra TT er viet det grenseløse fjellområdet Sylan/Jämtlandsfjällen. I boka får du tips om de beste turene du kan gå mellom turisthytter og fjellstationer i et sammenhengende rutenett på begge sider av riksgrensen. I boka kan du også lese artikler som tar for seg interessante temaer knyttet til turene; geologi, gruvedrift, seterliv og utmarksslått, reindrift, gamle ferdselsveier og fluktruter fra andre verdenskrig. Som medlem i TT får du denne boka tilsendt som en av mange medlemsfordeler.

En sentral tur i Sylan på norsk side er ekspedisjonsturen "Norge på tvers" som går fra fjorden i Stjørdal og helt inn til riksgrensa mot Sverige. På denne turen følger du turistforeningens merkede ruter og overnatter på betjente og selvbetjente hytter. Boka gir en detjalert beskrivelse av dagsetappene med tilleggsinformasjon som vil berike turopplevelsene underveis. I tillegg til anbefalte turer fra hytte til hytte vil du også få forslag til dagsturer du kan gå fra turisthyttene i Sylan.

I Sylan finner du mange spor etter menneskelig aktivitet, i boka kan du blant annet lese om den omfattende kvernstensdrifta i Selbufjella.

Naturen i Sylan er variert og spennende.

Foto: Marius Dalseg/DNT

Vi håper Sylanboka som kommer før jul vil inspirere deg til nye turopplevelser!

Ha en fin tursommer så lenge :-)

FOTOKONKURRANSE:
Bli med på sommerens fotokonkurranse i TT-regi og vinn flotte premier. Har du tatt noen blinkskudd fra Sylan vil du også kunne få bildet ditt på trykk i årets turbok.
 
Se reglene for fotokonkurransen HER.


Skrevet av Asgeir Våg 22. juli 2019